Home [konkursi] Literarni konkurs u okviru festivala Krokodil

Literarni konkurs u okviru festivala Krokodil

36
0

kul3U periodu od 16. – 18. juna 2011. godine, na platou ispred Muzeja istorije Jugoslavije (bivši Muzej 25. maj) održaće se književni festival KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otkljanja Dosadu I Letargiju) kao zajednički projekat izdavačkih kuća SAMIZDAT B92, VBZ Beograd, opštine Savski venac i Kancelarije za mlade naše Opštine.

Kroz trodnevni program predstaviće se najzanimljiviji i najsvežiji glasovi regionalnih književnosti –autori sa prostora bivše Jugoslavije i Evrope.

 

U okviru festivala Kancelarija za mlade opštine Savski venac i Savskovenački urban fest – SVURF raspisuju konkurs za najbolje kratke priče za sve zainteresovane srednjoškolce sa teritorije neše Opštine. Učesnici mogu slati isključivo jednu priču, tema je slobodna, priča ne može biti duža od 5000 slovnih znaka (otprilike 2,5 strane; Times New Roman, font 12; prored 1,5). Priče slati u elektronskoj formi na: savskivenackzm@gmail.com Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. (zajedno sa pričom poslati i osnovne podatke- puno ime i prezime, kontakt telefon i škola), nagrađivane priče na drugim konkursima neće biti uzete u obzir, rok za slanje radova je 10.6.2011. do 16 časova.

 

Radove će ocenjivati kompetentan umetnički žiri koji će prvo odabrati širi izbor od deset najboljih priča, da bi u vreme samog festivala žiri bio pojačan književnicima-učesnicima KROKODIL-a, kada bi na posebnom književnom skupu bio proglašen i autor najbolje priče. On će na završnoj večeri imati priliku da pored eminentnih pisaca predstavi svoju priču, dok će još tri najbolje priče biće nagrađene vrednim izdanjima organizatora.