Home [akcija] MLADGRAD 2011. PRIZNANJE ZA LOKALNE SMOUPRAVE ZA DOPRINOS UNAPREĐENJU POLOŽAJA MLADIH U...

MLADGRAD 2011. PRIZNANJE ZA LOKALNE SMOUPRAVE ZA DOPRINOS UNAPREĐENJU POLOŽAJA MLADIH U LOKALNOJ ZAJEDNICI

43
0
odbojkaGrađanske inicijative u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarsvom za ljudska i manjinska prava i državnu upravu i lokalnu samoupravu i uz podršku ISC, USAID, OEBS, UNICEF, UNDP, ILO, IOM, GIZ i NALED, po drugi put dodeljuju MLADGRAD 2011. PRIZNANJE ZA LOKALNE SMOUPRAVE ZA DOPRINOS UNAPREĐENJU POLOŽAJA MLADIH U LOKALNOJ ZAJEDNICI.

POZIV ZA NOMINACIJE

Pozivamo sve aktere u oblasti omladinske politike uključujući lokalne samouprave, međunarodne organizacije, udruženja građana, neformalne grupe i inicijative i pojedince da nominuju kandidate za nagradu MLADGRAD 2011.

Nagrada se dodeljuje u 3 kategorije:

  1. Nagrada za lokalnu samoupravu za ukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici;
  2. Nagrada za lokalnu samoupravu za dodeljeni javni proctor omladinskoj inicijativi u lokalnoj zajednici;
  3. Nagrada za lokalnu omladinsku organizaciju / neformalnu grupu / građansku inicijativu za doprinos unapređenju saradnje između lokalne samouprave I mladih;

Osim nagrade u pomenute 3 kategorije, može biti dodeljeno i specijalno priznanje u svakoj kategoriji za naročit doprinos unapređenju položaja ranjivih kategorija mladih.

Nominacije se podnose elektronskim putem preko web portala http://www.mladgrad.rs/. Proces nominovanja počinje 01. juna u 10h a završava se 30. juna u 17h.

Odluku o dobitnicima doneće stručni žiri koji čine predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i državnu upravu i lokalnu samoupravu, Krovne organizacije mladih Srbije, Nacionalne asocijacije praktičara/-ki omladinskog rada, Omladinskog portala youth.rs i Građanskih inicijativa. Glasanje će biti organizovano i preko društvene mreže Facebook.

Svečana dodela nagrade biće organizovana 11. avgusta u Beogradu.

Detaljne informacije o načinu nominovanja i kriterijumima za izbor dobitnika možete naći na http://www.mladgrad.rs/.

O nagradi

Nagrada MLADGRAD ustanovljena je 2010. godine i dodeljuje se povodom Međunarodnog dana mladih 12. avgusta. Cilj nagrade je da se oda priznanje za ukupan doprinos lokalnih samouprava unapređenju položaja mladih na lokalu I taj doprinos načini vidljivim široj javnosti. Pored toga, nagrada ima za cilj i da podstakne lokalne samouprave da učine više na unapređenju položaja mladih.

2010. godine žiri je dodelio priznanja u sledećim kategorijama:

  1. Nagrada za lokalnu samoupravu za ukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici;
  2. Nagrada za lokalnu samoupravu za dodeljeni javni proctor omladinskoj inicijativi u lokalnoj zajednici;
  3. Nagrada za medij koji je najviše doprineo unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici;

Proces izbora dobitnika priznanja organizovan je u junu i julu 2010. godine a šestočlani žiri činili su predstavnici ministarstava, omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih.

Žiri je razmatrao 27 nominacija i izabrao sledeće dobitnike nagrade:

    1. Grad Loznica u prvoj kategoriji;
    2. Grad Zaječar u drugoj kategoriji;
    3. Veb portal youth.rs u trećoj kategoriji;