Home [konkursi] Poziv za učešće u Programu podrške razvoju istraživačkih kadrova iz oblasti društvenih...

Poziv za učešće u Programu podrške razvoju istraživačkih kadrova iz oblasti društvenih nauka – Sekundarne analize podataka dobijenih kroz istraživanje PISA

41
0

mladi19Kabinet potpredsednika Vlade za evropske integracije/Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Institut za psihologiju filozofskog fakulteta u Beogradu raspisuju konkurs pod nazivom: Program podrške razvoju istraživačkih kadrova iz oblasti društvenih nauka – sekundarne analize podataka dobijenih kroz istraživanje PISA.

Opšti cilj ovog programa je bolje razumevanje faktora koji utiču na kvalitet i pravednost obrazovanja u Srbiji kroz podizanje kapaciteta istraživača/ica za realizaciju komplementarnih/sekundarnih istraživanja u onim oblastima koje nisu istraživane, a koje su veoma važne za formulisanje efikasne obrazovne politike. Program treba da podstakne istraživače/ice na početku karijere da koriste postojeću istraživačku građu.

Tekst Konkursa možete preuzeti ovde: Konkurs – Sekundarne analize podataka dobijenih kroz istraživanje PISA

Formular za dostavljanje prijava možete preuzeti ovde: Formular za podnošenje predloga projekta

Od kandidata se očekuje da pošalju predlog projekta/istraživanja koji će sadržati informacije o: ciljevima istraživanja, planiranoj metodologiji i izvorima podataka koje će biti korišćeni, značaju koji će istraživanje imati na formulisanje mera u obrazovanju i razvoj obrazovne politike.

Predviđeno vreme trajanja projekta/istraživanja je od 1. marta 2011. godine do 1. juna  2011. godine,  kada treba dostaviti završni izveštaj.

Prijave se dostavljaju isključivo elektronskim putem, u predviđenom formatu, dostupnom na internet stranici www.inkluzija.gov.rs. Uz projektni predlog treba priložiti i biografiju istraživača/ica ili spisak relevantnih istraživanja koje su organizacija civilnog društva ili institucija realizovali kao i preporuku referentne institucije/organizacije ili nezavisnog/ne eksperta/kinje.

Rok za podnošenje predloga projekta

Datum objave konkursa: 10. januar 2011.

Datum podnošenja istraživačkih projekata: 31. januar 2011.

Objava rezultata konkursa: 15. februar 2011.

Rok za završetak istraživačkih projekata i podnošenje izveštaja: 1. jun 2011.

Predloge projekta treba dostaviti do 31. januara, na e-mail adresu: sipru@gov.rs. Za više informacija možete se obratiti na e-mejl adresu: sipru@gov.rs.

O rezultatima konkursa kandidati/kinje će biti informisani/e do 15. februara 2011. godine.