Home [treninzi] Radionica medijske pismenosti za srednjoškolce: Pristup, čitanje i stvaranje medija kroz praksu

Radionica medijske pismenosti za srednjoškolce: Pristup, čitanje i stvaranje medija kroz praksu

65
0

vesti6Vega omladinski centar, uz podršku Kancelarije za mlade opštine Novi Beograd, otvara konkurs za učesnike radionice Medijski Kuvar.

Radionica će se održavati vikendom, od 27. novembra 2010 u prostorijama gradske opštine Novi Beograd i  Kancelarije za mlade opštine Novi Beograd.

Konkurs je otvoren za sve srednjoškolce (od 15-19 godina),  do 25 novembra 2010.

Na konkurs se možete prijaviti putem on-line aplikacije  ovde

Nauči kako da, koristeći fotoaparat, kameru i kompjuter, snimiš i objaviš svoju ličnu medijsku priču.

Otkrij od kojih sastojaka se prave mediji i aktivno učestvuj u njihovom pripremanju!

Edukacija iz medijske pismenosti je pristup koji omogućava razumevanje uloge medija u društvu, te upućuje na osnovne veštine potrebne za analizu i stvaranje medijskih poruka.

Radionica će trajati osam nedelja (svakog vikenda, osim za vreme zimskog raspusta), i biće zasnovana na principima neformalne edukacije – (sadržaj prilagođen potrebama i intresovanjima polaznika, male grupe, kreativan rad). Fokus radionice će biti na video produkciji – osmišljavanju, snimanju i distribuciji autorskih dokumentarnih filmova.

Kroz praktični rad u malim grupama, imaćete priliku da naučite kako se mediji stvaraju ali i da prodiskutujete o nizu tema : kulturama  mladih u medijima, nasilju u medijima, predstavama o telu, zdravlju, izveštavanju o događajima u vestima, potrošačkoj kulturi, ekologiji, globalizacji, korporacijama, stereotpima, seksualnosti, ličnom razvoju, kreativnosti i aktivizmu.

Dodatne informacije o radionici možete dobiti putem mejla vegayc@gmail.com