Home [zabavnik] Fejsbuk mejl od sutra?

Fejsbuk mejl od sutra?

59
0

racunar5Sudeći po glasinama na internetu, Fejsbuk će sutra predstaviti svoj mejl nalog. Projekat “Titan”, kako je ranije najavljivan, bi osim objavljivanja ekstenzije “@facebook.com” podrazumevao i kompletnu reorganizaciju sistema slanja poruke u ovoj društvenoj mreži. Poznavaoci prilika na internet tržištu tvrde da je ovo novi juriš Marka Cukerberga na primat “G-maila”.

“Telegraf” prenosi da bi ovaj projekat mogao imati veliki potencijal, jer bi spojio i-mejl s popularnim funkcijama na Fejsbuku kao što su fotografije i “iventovi”.

Ograničen obim u početku?

“Ekonomik tajms” piše da će objavljivanje Fejsbuk mejla biti održano sutra u Kaliforniji, ali da za Veliku Britaniju nije planiran nikakav događaj, što ih je navelo na zaključak da će Fejsbuk mejl u početku biti pušten samo u ograničenom obimu.

Njuz blog o društvenim medijima “Mashable” piše da je trenutni sistem slanja poruka na Fejsbuku težak za korišćenje.

Korisnici ne mogu da šalju poruke izvan Fejsbuka, a nema ni jednostavnih funkcija kao što je je priključivanje fajlova (attachments) ili prosleđivanje poruka…

“Ako Fejsbuk zaista želi da ugrozi ‘Gugl’, moraće da ima mnogo moćniji sistem poruka, sličan onom kod i-mejla baziranog na internetu. Ponedeljak bi mogao biti dan kada će se to desiti”, piše “Mashable”.

Projekat “Titan” najavio je još u februaru Majkl Arington, jedan od najmoćnijih ljudi interneta prema časopisu “Forbs”, ali Fejsbuk još nije zvanično potvrdio ovu informaciju.

{youtube}VFqseWVEi_A{/youtube}

Izvor: Blic