[ youth.rs ]

Radionica medijske pismenosti za srednjoškolce: Pristup, čitanje i stvaranje medija kroz praksu

Vega omladinski centar, uz podršku Kancelarije za mlade opštine Novi Beograd, otvara konkurs za učesnike radionice Medijski Kuvar.

Radionica će se održavati vikendom, od 27. novembra 2010 u prostorijama gradske opštine Novi Beograd i  Kancelarije za mlade opštine Novi Beograd.

Konkurs je otvoren za sve srednjoškolce (od 15-19 godina),  do 25 novembra 2010.

Na konkurs se možete prijaviti putem on-line aplikacije  ovde

Nauči kako da, koristeći fotoaparat, kameru i kompjuter, snimiš i objaviš svoju ličnu medijsku priču.

Otkrij od kojih sastojaka se prave mediji i aktivno učestvuj u njihovom pripremanju!

Edukacija iz medijske pismenosti je pristup koji omogućava razumevanje uloge medija u društvu, te upućuje na osnovne veštine potrebne za analizu i stvaranje medijskih poruka.

Radionica će trajati osam nedelja (svakog vikenda, osim za vreme zimskog raspusta), i biće zasnovana na principima neformalne edukacije – (sadržaj prilagođen potrebama i intresovanjima polaznika, male grupe, kreativan rad). Fokus radionice će biti na video produkciji – osmišljavanju, snimanju i distribuciji autorskih dokumentarnih filmova.

Kroz praktični rad u malim grupama, imaćete priliku da naučite kako se mediji stvaraju ali i da prodiskutujete o nizu tema : kulturama  mladih u medijima, nasilju u medijima, predstavama o telu, zdravlju, izveštavanju o događajima u vestima, potrošačkoj kulturi, ekologiji, globalizacji, korporacijama, stereotpima, seksualnosti, ličnom razvoju, kreativnosti i aktivizmu.

Dodatne informacije o radionici možete dobiti putem mejla vegayc@gmail.com


Exit mobile version