Home [stipendije] Stipendije za osnovne studije na Americkom univerzitetu u Bugarskoj

Stipendije za osnovne studije na Americkom univerzitetu u Bugarskoj

79
0

vesti3Američki univerzitet u Bugarskoj objavljuje konkurs za osnovne studije za akademsku 2011/12. godinu. Studije su na AUBG izvode se na engleskom jeziku, a danas se na AUBG mogu studirati administracija biznisa, nauka o kompjuterima i informatika, evropske studije, ekonomija, istorija, informacioni sistemi, novinarstvo i mediji, matematika, političke nauke i međunarodni odnosi. Proces nastave se izvodi po savremenim metodama i praksama američkih liberal arts univerzeteta. Tokom studija studenti AUBG imaju priliku da steknu radno iskustvo u raznim kompanijama širom sveta sa kojima ovaj univerzitet sarađuje, a u velikom broju slučajeva studenti nakon diplomiranja dobijaju zaposlenje u firmama u kojima su stažirali.

Rok za prijavu na jedan od studijskih programa za AUBG je 1. januar 2011. godine, ako učenik aplicira on line, a 15. decembar 2010, ako aplikaciju šalje u tzv. tvrdoj kopiji (tj. papirima). Nakon uspešno popunjene aplikacije, koja čini prvi krug selekcije, kandidati u januaru 2011. polažu besplatni TOEFL test engleskog jezika u Američkom savetu u Beogradu (drugi krug selekcije), a u februaru 2011. besplatni SAT test, takođe u Američkom savetu u Beogradu (treći, predfinalni krug selekcije). U aprilu 2011. godine učenici dobijaju informaciju o tome da li su ili ne primljeni na studije, nakon čega sledi proces upisa (za uspešne kandidate).

Za kandidate iz Crne Gore i Srbije, Američki savet za međunarodno obrazovanje pruža informacije o stipendiranju, besplatno savetovanje za studije na AUBG i besplatno posredovanje u procesu prijavljivanja na AUBG.

 

Više informacija na: http://www.aubg.bg/ ili upitom na slavisa@americancouncilssee.org

 

Američki savet za međunarodno obrazovanje,
Kraljice Natalije 68/8,

11000 Beograd
Phone: 011 2657 362