Home [ knjige/tribine ] Otvoreni razgovori KO GRADI GRAD?

Otvoreni razgovori KO GRADI GRAD?

61
0

trubaKO GRADI GRAD? je serija otvorenih razgovora o temama značajnim za razvoj gradova na prostoru bivše Jugoslavije. Organizovanjem ovih razgovora želimo da podstaknemo širi dijalog o stanju, smeru i učesnicima urbanog razvoja u Beogradu, Srbiji i regionu.

Otvoreni razgovori će okupiti ljude koji promišljaju ili se aktivno bave razvojem grada: od donosilaca urbanističkih odluka na nivou grada, preko građevinskih investitora, arhitekata, urbanista, sociologa, ekonomista, pravnika, do aktivista i zainteresovanih građana. Kroz seriju od šest diskusija, pokušaćemo da utvrdimo ko sve ’gradi’ grad, kakvi su stavovi, ciljevi i sredstva glavnih aktera razvoja grada, šta sve utiče na tok ovog procesa i kako se može povećati učešće svih zainteresovanih strana u odlučivanju o urbanim i prostornim dilemama. Posebna pažnja će biti posvećena iskustvima, strategijama i sredstvima građanskih inicijativa koje se bave temama razvoja gradova našeg regiona, kao i projektima pojedinaca, organizacija i institucija koje uključuju građane u rešavanje urbanih i prostornih problema zajednice.

 

Otvoreni razgovori KO GRADI GRAD? počinju u četvrtak 17. juna u 19h u Kulturnom centru REX (Jevrejska 16), sastavljanjem Rečnika gradskih dilema, i traju do 19. juna. Pogledajte stranicu sa više informacija o samom događaju kao i program otvorenih razgovora.