Home [treninzi] Poziv na jednodnevnu obuku EU fond “Mladi u akciji” kao alatka za...

Poziv na jednodnevnu obuku EU fond “Mladi u akciji” kao alatka za implementaciju nacionalne strategije za mlade

45
0

foto8Obuka će se održati – 17. marta 2010. u prostorijama GO Savski venac (Kneza Miloša 69, Beograd) u trajanju od 11-18 časova. Trening organizuje Grupa “Hajde da…” iz Beograda (kao zvanično imenovana kontakt tačka za Program Evropske unije „Mladi u akciji“), a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Jednodnevni trening će učesnicima/cama iz lokalnih i regionalnih kancelarija za mlade  (KZM) omogućiti da:

  • saznaju šta je Program „Mladi u akciji“ Evropske unije i kako KZM mogu koristiti finansijska sredstva iz ovog fonda za implementaciju Nacionalne strategije za mlade;
  • dobiju najnovije informacije iz Brisela u vezi sa Programom „Mladi u akciji“ Evropske unije (gost na treningu će biti gospođa Sonja Mitter, SALTO SEE)
  • upoznaju se sa strukturom Programa „Mladi u akciji“, vrstama akcija koje su otvorene za učešće KZM iz Srbije, kao i rokovima i načinima za apliciranje;
  • otkriju kako mogu da se uključe u projekat Grupe „Hajde da…“ i Ministarstva omladine i sporta, i obezbede svojoj KZM, kao i svojim saradnicima/cama dalje obuke na temu razvoja projekata u okviru Programa „Mladi u akciji“ Evropske Unije.

Da biste se prijavili za učešće na Treningu, potrebno je da popunite formular koji možete preuzeti ovde i da ga pošaljete Grupi “Hajde da…”, na adresu: marijana@hajdeda.org.rs, najkasnije do 08. marta 2010. (ponedeljak) do 11.00 časova.