Home [ mjuzik ] Jugoton ponovo u Nušićevoj 27

Jugoton ponovo u Nušićevoj 27

107
0

 Posle skoro 20 godina zagrebački Jugoton, sada pod imenom Jugoton – Croatia Records, otvorio je prodavnicu u Beogradu na starom mestu u Nušićevoj ulici br. 27. Direktor Jugoton – Croatia Recordsa Želimir Babogredac rekao je juče na promociji za novinare da je ovo povratak Jugotona na tržište gde je ranije bio dominantan.

"Razlog našeg povratka na srpsko trzište nije samo ekonomski, mi želimo da se mlada publika kroz reizdanja i kompilacije upozna sa onim što je Jugoton – Croatia Records uradila za 62 godine rada", rekao je on.

Prema rečima muzičkog urednika Siniše Škarice (na slici), vraćanje na srpsko tržište nije puka nostalgija i od njega ne očekuju da diskografiju vrati tamo gde je bila zlatnih 70-ih i 80-ih godina prošlog veka.

"To je 'mentalna higijena' ljudi u kući, potreba je obnoviti ono što je bilo na vinilima zbog mlade publike koja treba da se upozna sa tim naslijeđem, jer poznato je da je od 100 najboljih jugoslavenskih albuma čak 47 Jugotonovih, a među prvih 12 naših je 11", kazao je Škarica.

On je od oktobra najavio promocije novih izdanja ove etikete u prisustvu autora.

Jugoton je odlukama sudova povratio nekadašnju imovinu u Srbiji, i radiće i na starim prodajnim mestima u Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu i Čačku.

Izvor:POPBOKS