Home omladinska politika Nacionalni projekti za mlade

Nacionalni projekti za mlade

35
0

 U saradnji sa lokalnim samoupravama otvoreno 86 kancelarija za mlade. Pokrenuti nacionalni projekti za zapošljavanje mladih i za omladinsko preduzetništvo. Umesto u vize, novac plasirati u sport, smatra Snežana Samardžić-Marković. U planu rad na Zakonu o mladima.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković ocenila je da je Vlada Srbije dala maksimum da se integracija zemlje u EU odvija što brže.

"Ono što očekujemo jeste liberalizacija viza i to je za sve nas značajno", izjavila je Samardžić – Marković Tanjugu, povodom prve godišnjice rada Vlade.

Napominjući da se u sportu godišnje za vize potroši skoro milion evra, ministarka je navela da je Vladi Srbije "u velikom interesu da se taj novac, umesto u vize, plasira u neke investicije u sportu i u razvojne programe".

Samardžić-Marković je izrazila zadovoljstvo saradnjom među ministarstvima, ocenjujući da je "ukupna saradnja u Vladi vrlo dobra".

Ocenjujući rad ministrastva na čijem je čelu, Samardžić-Marković je rekla da je u sektoru za mlade, u saradnji sa lokalnim samoupravama otvoreno 86 kancelarija za mlade.

Prema njenim rečima, pokrenuta su i dva krupna nacionalna projekta, jedan za zapošljavanje mladih, a drugi za omladinsko preduzetništvo, odnosno za samozapošljavanje mladih.

Samardžić-Marković je navela da su u sektoru za upravljanje projektima otvoreni tereni za invalide na Adi Ciganliji, olimpijski bazen "Čair" u Nišu, renoviran je Zavod za sport u Beogradu.

Podsetila je i da je kao značajan projekat pokrenuta Kuća fudbala, a da Ministarstvo radi i na kapitalnom projektu u sportu – Nacionalnom trenažnom centru.

"Plan nam je da nastavimo implementaciju Strategije za mlade, da se broj zaposlenih mladih u Srbiji poveća i da otpočnemo rad na zakonu o mladima", rekla je Samardžić-Marković.

Izvor:RTS