Home [njuz] Takmičenje “Du ju spik biznis ingliš?”

Takmičenje “Du ju spik biznis ingliš?”

56
0

 Najuspešnije učesnice takmičenja "Du ju spik biznis ingliš?" Ivana Bojanović i Ana Đorđević otputovaće u London na jednomesečno stručno usavršavanje u Privrednoj komori, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Savez studenata Beograda i Centar za strane jezike "Kontext" organizovali su u junu ove godine takmičenje iz poznavanja poslovnog engleskog jezika na kome je učestvovalo 22 studenta Beogradskog univerziteta. U nastojanju da se poboljšaju stručne sposobnosti i veštine studenata, ali i omogući vrhunska stručna praksa u inostranstvu, osmišljena je akcija vezana za eduakciju u oblasti poznavanja stranih jezika i poslovnih veština. Svi studenti koji se do 28. novembra budu prijavili za polaganje ispita poslovnog engleskog Londonske Privredne komore automatski učestvuju na takmičenju "Du ju spik biznis ingliš?" . Direktor Centra stranih jezika "Kontext" Aleksandar Urošević rekao je da svi studenti koji učestvuju na takmičenju imaju priliku da dobiju međunarodne kvalifikacije LČI- Londonske Privredne komore o poznavanju engleskog jezika koji je priznat od strane vodećih koledža, univerziteta i kompanija u više od 100 zemalja.
Pripreme za polaganje LČI ispita počinju 1. decembra, a pripremna nastava će trajati od 15 do 25 nedelja u zavisnosti od predznanja polaznika, tokom kojih će studenti imati 60 ili 100 časova za savlađivanje gradiva.
Kursevi se organizuju u pet nivoa znanja, cena pripreme je 16.000 dinara za fond od 60 časova, a nastavu izvode stručni i strani predavači centra "Kontext". Partneri u realizaciji projekta su Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata UB, Centar za razvoj karijere FON, Centar za karijerno vođenje i savetovanje Ekonomskog fakulteta, ZPU studenata Beograda i drugi.

Izvor:24 sata