Home [njuz] Danny Tenaglia maestro za gramofonima na Exitu!

Danny Tenaglia maestro za gramofonima na Exitu!

57
0

danny_tenagliaDanny Tenaglia, svetska DJ legenda, zavrteće konačno ploče u Dance Areni, u petak 13. jula. Njujorški DJ i producent nastupiće u maju na velikoj Be Yourself Float at Dance Parade u Njujorku a njegov prošlogodišnji singl “Dibiza” i dalje ne gubi na aktuelnosti. Ovu dance ikonu neki od njegovih fanova smatraju glavnim pokretačem progressive garage zvuka, a njegovi singlovi i remiksi upravo predstavljaju jedinstvo progressive, tribal and hard house muzike. Numera “Elements” bila je tri nedelje na prvom mestu Bilbordove top liste. Od pojavljivanja njegovog debi albuma Hard and Soul (1995) i kompilacija Mix This Pussy, Color Me Danny, Gag Me with a Tune i Can Your Pussy Do The Dog? do danas, ovaj DJ ne prestaje da izaziva pažnju klabera širom sveta.

Tenaglia je radio kao rezident u eminentnim klubovima kao što su Tunnel, Twillo i Arc u Njujorku.
Radeći remikse za Madonu, Michael Jacksona, Pet Shop Boys, New Order, Grace Jones stigao je 2007 godine do nominacije za Grammy nagradu.

Na sceni je poznat po svojim dugim setovima, tako da skoro celodnevan rad za gramofonima njemu uopšte nije stran. To je i pokazao kada je publiku zabavljao oko 20 sati u klubu Space tokom Winter Music Conference, 2003. godine u Majamiju.

Nastup koji nikako ne smete propustiti jer je ovo njegovo prvo i dugo očekivano gostovanje u Srbiji.