Home [ mjuzik ] U prodaji karte za koncert Jean Michel Jarre-a

U prodaji karte za koncert Jean Michel Jarre-a

39
0

 Žan Mišel Žar (Jean Michel Jarre), francuski kompozitor, izvođač i muzički producent, održaće koncert  8. novembra 2008.godine u Beogradskoj areni, koja je i organizator koncerta. Ulaynice ya koncert nalaze se u prodaji od danas, 4. avgusta, po ceni od 2600, 2900, 3100, 3500 i 4000 dinara.

Smatraju ga začetnikom elektronske muzike, sint-popa i New Age-a, i velikih spektakala na otvorenom koji uključuju svetla, lasere i vatromet. Do danas je prodao oko 80 miliona albuma i singlova!

Početak karijere Žan Mišel Žara obeležio je hit Oxegene koji je nastao 1970. godine a tek 1976.godine postao deo njegovog prvog albuma. Zatim nastaju prava muzička remek dela: Geometry of love, Aero, Aerozone, Chronology, Fishing junks at Sunset…

U toku svoje karijere Žan Mišel Žar je održao velike koncertne spektakle, često sa milionskom publikom, i uz korišćenje velikih zgrada ili čak celih gradova kao pozornica. Na turneje je išao samo tri puta, prvi put po Kini 1981. i dva puta po Evropi tokom 90-ih.

Uklapajući svoja muzička remek dela u savršen spoj sa neverovatnim scenskim efektima, na svojim koncertima koje najčešće drži napolju, stapajući postojeću arhitekturu sa komplikovanim sistemima lasera, vatrometa i muzike, stvara jedan nadasve prepoznatljiv imix i novi pravac kako u muzici tako i u koncertnom izvođenju. Svaki koncert je tematski uklapan sa važnim istorijskim dogadjajima za odredjeni region pa će tako ostati upamćeni koncerti koje je održao: 1971. – AOR (u Parizu), 1989. -Destination Trocadero (u Parizu), 1994. – Jarre Unplugged (u Parizu), 1995. – Festa Italiana (u Torinu), 1995. – UNESCO 50th Anniversary (u Parizu), 1997. – Wetten, dass…? (u Beču), 1998. -Fifa World Player 97 (u pariskom Diznilendu), 1998. – France Festival (u Tokiju), 1998. – FNAC Paris (u Parizu) koje je sa oduševljenjem pratilo na stotine miliona ljudi.

Kao ambasador dobre volje UNESCO-a Žan Mišel Žar je u Sahari, u Maroku, održao koncert pod nazivom Voda za život (Water for Life) 16. decembra 2006.

U Beogradskoj areni se očekuje koncert za pamćenje, imajući u vidu da na ovim prostorima nije držao koncert, a poziv je prihvatio sa velikim oduševljenjem!

Izvor:kontra