Home [zabavnik] Konobari, šankeri, ali i prevodioci

Konobari, šankeri, ali i prevodioci

51
0

 Mnogi omladinci i studenti bi rado da u pauzi između učenja šmugnu na letovanje, ali je plitak džep ono što ih zadržava kod kuće. Međutim, ni to nije toliko strašno, jer se onima koji hoće da zavrnu rukave ostanak u gradu može i te kako finansijski isplatiti, budući da je bogata ponuda poslova koje nude omladinske zadruge.

Svaka zadruga nudi širok spektar poslova. Najčešće se nude poslovi u proizvodnji, magacinu, ugostiteljstvu, trgovini, ali ima posla i za prevodioce, stručnjake za kompjuter… Za devojke se nude promocije, a mladićima fizički poslovi, rad na selidbama, utovarima i istovarima robe i drugo.

U omladinskoj zadruzi „Dob“ neto zarada iznosi od 90 do 120 po satu. Može da se radi i na dnevnicu, što je olakšavajuća okolnost za studente i sve one koji nemaju toliko vremena.

– Stalno su u ponudi poslovi proizvodnje, u magacinima, ugostiteljskim objektima, gde se može zaraditi i do 20.000 dinara mesečno. Oni koji poznaju rad na računarima i strane jezike mogu da zarade i više od 20.000 dinara mesečno – rekla je LJiljana Gajić iz OZ „DOB“.

U OZ „Bulevar“ nude spremanje kancelarijskog prostora i fizičke poslove za muškarce, na dan-dva, plaćanje od 1.200 do 1.500 dinara dnevno.

– Kod nas su uvek aktuelni poslovi u ugostiteljstvu i administraciji, a pored toga veliki je izbor promocija i deljenja flajera. Promocije se plaćaju 200 dinara po satu. Za čišćenje prostora, konobarisanje i rad za šankom može da se zaradi 120-130 dinara po satu. Lakši fizički poslovi plaćaju se od 130 do 140 dinara, dok se dnevno može zaraditi čak 2.000 dinara – kaže za Glas Breda Milić, direktor zadruge „Bulevar“.

I u OZ. „Central“ mladima nude slične poslove, deljenje plakata i flajera…
– Traže i kafe-kuvarice, pomoćni radnici u trgovini na dve-tri nedelje, dok su studenti najčešće zainteresovani za kratkoročne poslove. Kada se radi po dan-dva, isplata se obavlja posle nekoliko dana, dok oni koji rade mesec dana, od šest do osam sati dnevno, čekaju mesečni obračun za isplatu – objasnila je Katarina Stokić iz OZ „Central“.
U zadruzi „Tim“ kažu da su trenutno u ponudi lakši poslovi poput otvaranja koverti i rad u kol-centru, ali i da su traženi prevodioci. Prosek plaćanja je 150 dinara po satu, dok se teži fizički poslovi plaćaju 210 do 230 dinara. Dnevnica je od 1.200 do 1.800 dinara. Devojke se, vele u OZ „Tim“, najčešće raspituju za rad na promocijama.

TRAŽE SE RADNICI ZA GUČU.

Omladinske zadruge „Tim“ i „Bulevar“ nude i poslove vezane za Sabor trubača u Guči. Potreban je veći broj ljudi, pa zato zainteresovani treba da požure.

Izvor:Glas