Home [ mjuzik ] Zaječarska Gitarijada od 31. jula do 2. avgusta

Zaječarska Gitarijada od 31. jula do 2. avgusta

67
0

 Zaječarska Gitarijada, 42. po redu, biće održana od 31. jula do 2. avgusta na Gradskom stadionu, uz učešće 12 takmičarskih i 11 revijalnih bendova, najavili su danas organizatori.

Na konkurs za učešće na Gitarijadi, koji je trajao dve nedelje, prijavilo se oko 70 bendova iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a selekcioni žiri u sastavu Vladimir Janković Džet (predsednik), Branimir Lokner, Saša Bonović, Zoran Stojković i Miodrag Božinović izabrao je 12 bendova.
Tako će u takmičarskom delu nastupiti bendovi "Magma" (Beograd), "Aeternia" (Beograd), "Hatred" (Beograd), "Noyz" (Beograd), "Valhala" (Pančevo), "Hirurgija" (Novi Sad), "New Mithology" (Novi Sad), "Change" (Apatin), "Replika 42" (Subotica), "Divert" (Požarevac), "Hate-teć" (Zaječar) i "Smiler" (Užice).

Prvog dana biće otvaranje rok kampa koji je ove godine besplatan, a u večernjim časovima na Trgu oslobođenja biće priređen četvrti Međunarodni salon rok fotografije, kao i javno snimanje emisija "Hit 202" i "Linija za džez i bluz".
Sutradan publici će se predstaviti prvih šest polufinalista, a u revijalnom delu, sa početkom od 21 čas, do ranih jutarnjih sati nastupiće "Mentalna higijena", "Nightfall, "Block out", "E-Play), Aki Rahimovski (ex Parni valjak) i "Faust".

Druge takmičarske večeri nastupiće drugih šest polufinalista, a sat i po posle ponoći biće izabrani pobednici 42. Gitarijade po odluci žirija i publike.
U revijalnom delu programa sviraće "Santos brothers band, "Vizantia", "Bjesovi", "Disciplin a kičme", a kao specijalan gost nastupiće slovenački "Lajbah".
Ulaz na Gitarijadu je slobodan, a pobedničkom bendu po odluci žirija sledi nagrada u iznosu od 100.000 dinara, dok će najbolji bend po mišljenju publike dobiti 50.000 dinara.

Izvor:Blic