Home [ mjuzik ] Besplatan koncert povodom praznika muzike

Besplatan koncert povodom praznika muzike

52
0

 Dom omladine Beograda i Francuski kulturni centar, uz podršku filijale Renault i Meridian banke Credit Agricole grupe, najavljuju najoriginalniju zvezdu francuskog novog zvuka Brisu Roché u jedinstvenom nastupu povodom Praznika muzike 21. juna 2008. Kao domaća podrška nastupiće sastav Repetitor. Ulaz na koncert je slobodan.

Brisa Roché je jedno od prijatnijih iznenađenja evropske underground scene u poslednje vreme koje nam dolazi nam iz Francuske. Brisa Roché je američka pevačica stacionirana u Parizu. Poreklom iz severne Kalifornije, Brisa je imala prilično usamljeničko detinjstvo kada je svirajući akustičnu gitaru i upoznala pesme Džoni Mičel, grupe CAN i klasičnog džeza. Sa 18 godina prelazi u Pariz gde vrlo brzo postaje zvezda u kafeima Saint Germain-a. Prvi album „The Chase“ objavljen je za EMI i pored odličnih kritika prolazi nezapaženo kod publike. Drugi, tek objavljeni album „Takes“, izdat je za nezavisnu parisku etiketu „Discographe“.

U trenutku kad dolazi u Beograd, Brisa Roché je jedna od većih nada francuskog “ženskog pisma” u rok muzici. Kad se uzme u obzir koliko retko u prilici da vidimo koncerte umetnika sa ove pop-muzičke scene, koncert Brisa Roché se nameće kao poseban ekskluzivitet i senzulano osveženje za početak leta.

Za veoma kratko Repetitor je privukao pozornost muzičara i kritičara. Osnovni razlozi za to su njihova spontanost, čvrsta vera u muziku koju sviraju i posvećenost na koncertnim nastupima. Nastali su 2005. kada se Mileni Milutinović i Borisu Vlastelici pridružila Ana-Marija Cupin.

Njihov singl „Ja“ našao se na kompilaciji „Jutro će promeniti sve?“ na kojoj je predstavljena nova srpska scena. Sa nove tri pesme predstavili su se, zajedno sa bendovima Petrol, Tussilago, ŽeneKese i Nežni Dalibor, na nedavno objavljenoj kompilaciji „Zdravo Zdravo Zdravo“. Trenutno snimaju svoj prvi album.

Zvuk Repetitora na autentičan način spaja beogradsku energiju sa kraja sedamdesetih i sirovost modernog garažnog gitarskog zvuka.

Izvor: Kontra