Home [konkursi] Pet dana za prijavu dečjih kompanija

Pet dana za prijavu dečjih kompanija

52
0

 Male dečje kompanije koje žele da učestvuju na Bejbi egzitu mogu da se prijave do nedelje, 11. maja, kada će konkurs biti zatvoren. Po rečima menadžerke festivala Maje Bolehradski postoje dve vrste dečjih grupa koje mogu da konkurišu za učešće u ovoj manifestaciji koja će se po sedmi put, 17. i 18. maja, održati na Petrovaradinskoj tvrđavi.

– Prvi način je da se deca organizuju u okviru škola pa mi preko direktora i nastavnika stupamo u kontakt sa njima, a drugi način je da se deca samoorganizuju i obrazuju grupe u kojima će biti mališani koji se znaju iz komšiluka ili treniraju zajedno, mogu biti i u rodbinskim vezama. – objašnjava Bolehradski.

Do sada se na konkurs prijavilo dvanaest ekipa iz novosadskih škola a čeka se na prijave drugih nezavisnih grupacija dece sa kojima će organizatori komunicirati preko roditelja.
– Pre samog Bejbi egzita organizovaćemo radionice u okviru kojih ćemo decu uputiti i na neki način obučiti za aktivnosti koje ih čekaju tokom dva dana festivala jer su pojmovi kao što su "kompanija" ili "organizacija" deci poprilično strani i nepoznati. – dodaje menadžerka Bolehradski.

Deca treba da osmisle ime kompanije, da odrede direktora i njegovog zamenika, PR menadžera i ceo tim koji treba da čini grupa od četiri do devet članova. Kada je kompanija formirana , prijavu sa podacima koordinatora tima (ime, prezime, broj telefona, e-mail adresa i mesto prebivališta) treba poslati na e- mail inkŽeunet.yu sa naznakom – Bejbi egzit: Konkurs za Male dečje kompanije.

Deca će na ovogodišnjem Bejbi egzitu nastupati na pet paralelnih bina: Bambino stejdž, Bina talenata, Šarena bina Dunava, Bina Đački Oskar i Bina šampiona. Pored ovih lokacija tu su još i Ulica profesija, poligon Volim školu- volim znanje, lokacija Evropskih razglednica..

Izvor:Dnevnik