Home [stipendije] Maroko: Stipendije za srpske studente

Maroko: Stipendije za srpske studente

66
0

 Marokanska vlada odobrila je 15 stipendija srpskim studentima koji žele da pohađaju osnovne, specijalističke, master i doktorske studije na marokanskim univerzitetima u predstojećoj školskoj godini, saopštila je srpska ambasada u Rabatu.
Studenti iz Srbije mogu da se usavršavaju na 28 univerziteta u Maroku na arapskom ili francuskom jeziku.

Kandidati neophodne podatke treba da dostave do 15. avgusta marokanskoj ambasadi u Beogradu ili srpskoj ambasadi u Rabatu.

Marokanska vlada je odlučila da odobri stipendije nakon razgovora sa srpskim ambasadorom u Maroku Mehmedom Bećovićem o načinima da se unapredi naučna, tehnička i obrazovna saradnja dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ističe da se na ovaj način pruža prilika studentima iz Srbije da na marokanskim univerzitetima steknu željeno obrazovanje, posebno u oblastima koje se ne izučavaju na univerzitetima u Srbiji.

"Dodeljivanje stipendija marokanske vlade visokoškolcima iz Srbije dokaz je dobre i stalne saradnje Srbije i Maroka i još jedna potvrda veoma dobrih političkih i bilateralnih odnosa", navedeno je u saopštenju ambasade Srbije u Rabatu.

Izvor:RTV