Home [njuz] VREDNE NAGRADE ZA POBEDNIKE BEOGRADSKOG MARATONA

VREDNE NAGRADE ZA POBEDNIKE BEOGRADSKOG MARATONA

53
0

 Tradicionalni 21. Beogradski Banka Inteza maraton okupiće 19. aprila na ulicama srpske prestonice oko 1.000 trkača u maratonu i polumaratonu i oko 30.000 učesnika u Trci zadovoljstva, najavili su organizatori manifestacije.Član Gradskog veća zadužen za spoprt Andreja Mladenović pozvao je Beograđane da u što većem broju izađu na ulice glavnog grada kako bi 'ili učestvovali u trci, ili podržali maratonce'.

'U Trci zadovoljstva učestvovaće učenici oko 115 osnovnih i srednjih škola, tako da očekujemo da će na na startu biti oko 30.000 učesnika', rekao je Mladenović na konferenciji za novinare u sedištu 'Delta holdinga' i naglasio da je odštampano 30.000 brojeva '1244' koji predstavljaju simboličnu poruku svetu u vezi sa Kosovom.

Organizatori tradicionalne sportske manifestacije u saradnji sa kompanijom 'Delta Đenerali osiguranje' najavili su da će od ovog maratona sumom od 10.000 evra biti nagrađen eventualni državni rekord u najtežoj atletskoj disciplini.

Prvi naš maratonac koji će 'napasti' rekord biće Janko Benša, atletičar koji od 1999. godine živi i trenira u SAD-u.

'Zbog nepažnje na treninzima 2002. godine ozbiljno sam povredio Ahilovu tetivu. Posle skoro pet godina pauze uspeo sam da se oporavim i već u januaru ove godine sam istrčao svoj prvi polumaraton. Nadam se da će u subotu uspeti da oborim rekord i tako ispunim olimpijsku normu za Peking ', poručio je Benša.

Vilson Kipketer danas stiže u Beograd

Promoter 21. Beogradskog Banka Inteza maratona, svetski rekorder na 800 metara Danac kenijskog porekla Vilson Kipketer, stiže danas u Beograd, najavio je direktor tradicionalne manifestacije Dejan Nikolić.

Kako je precizirao, Kipketer će sutra od 16.30 časova na stadionu Partizana održati javni čas polaznicima atletske škole, a 19. aprila biće uz učesnike takmičenja u srpskoj prestonici.

'Kipketer je treći u nizu slavnih učitelja koji će biti 'za katedrom' na stadionu Partizana. Prvi čas talentovanim mališanima održao je 2006. godine svetskii američki as Karl Luis, a prošle godine prve atletske korake na stazi pokazivali su deci bivši i sadašsnji svetski rekorder u skoku u dalj Bob Bimon i Majk Paulel', podsetio je Nikolić.

Uz Kipketera javni čas atletike deci predškolskog uzrasta održaće i predsednik Beogradskog maratona i ambasador UNICEF-a Aleksandar Đorđević.

Ivor:RTS