Home [njuz] Dajte šansu mlađima

Dajte šansu mlađima

66
0

 Iako su zdravstveni centri u Evropi i preko okeana u stalnoj potrazi za vrhunskim lekarima, dr Srđan Ljubisavljević (26), najbolji student Medicinskog fakulteta u Nišu, u generaciji koja je diplomirala 2007. godine, čiste „desetke“ u indeksu iskoristiće samo za jednu misiju: stalno usavršavanje srpske medicine i nauke.

– Nije motiv da se ostane kod kuće samo patriotski potkovan, već postoji odgovornost prema ljudima koji su u vas uložili i znanje i vreme. Nadasve, postoji želja da zemlji u kojoj ste rođeni bude bolje – iskren je dr Ljubisavljević, svojevremeno i đak generacije u osnovnoj školi i gimnaziji.

Već se usavršavao u inostranstvu, gde planira da povremeno obogaćuje medicinsku veštinu.

– Mladima treba dati šansu, prostora da se razmahnu i da rade kako bi se videlo šta mogu, ali i šta žele – kaže za „Novosti“ ovaj talentovani naučnik, zaposlen kao mlađi saradnik u nastavi u Institutu za patofiziologiju.

– Moja je generacija prilično ravnodušna, jer nije dobila šansu da se dokaže. Ja sam, recimo, tu šansu dobio i iskoristio je. Uprava našeg fakulteta je na vreme prepoznala značaj zapošljavanja mladih saradnika u nastavi.

Izvor:Novosti