Home [njuz] Šansa za mlade

Šansa za mlade

42
0

 Univerzitet u Novom Sadu i MK Grupa dogovorili su danas da studenti pojedinih fakulteta obavljaju praksu, rade diplomske i master radove, i doktorske teze u kompanijama u okviru MK Grupe. Na okrugom stolu o promociji bliže saradnje obrazovnih institucija i privrede, predsednik MK Grupe Miodrag Kostić rekao je da je ta grupacija primer uspešne kompanije koja je pružila šansu mladima da usavrše teorijska znanja, napreduju i izbore se za odgovorne pozicije.

"Nastavićeno da ulažemo u akademce, a najviše nas zanima saradanja sa Poljoprivrednim i Tehnološkim fakultetom. Samo ove godine obezbedili smo deset radnih mesta najboljim diplomcima i akademcima sa Ekonomskog fakulteta", kazao je Kostić.

Kostić je rektorki UNS Radmili Marinković-Nedučin uručio automobil "Škoda superb", kao donaciju te kompanije novosadskom univerzitetu.

On je naveo da je nekada i sam bio student UNS i rekao da na taj način želi da podstakne i druge bivše studente da pomognu toj ustanovi u kojoj su stekli znanje i obrazovanje.

Posle okruglog stola Kostić je održao predavanje studentima poljoprivrednog fakulteta na temu "Globalne tendencije održivog investiranja u oblasti poljoprivrede".

Izvor:RTV