Home [ mjuzik ] Disciplin A Kitschme ima novi video spot

Disciplin A Kitschme ima novi video spot

54
0

 Disciplin A Kitschme ima novi video spot za instrumental “Hitra smeđa lisica preskače lenjeg psa (The Quick Brown Fox Jumps Over The Lazy Dog)”, jos jednu od pesama sa njihovog uspešnog i vrlo hvaljenog prošlogodišnjeg albuma “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi? ”(PGP RTS, 2007). Autor, snimatelj i montažer spota je Crni Zub.

Povodom spota lider grupe Koja kaže: “Ideja je bila da se, posle spotova za “Političari+Virusi”, “Bunt” i “Neko mora to da spreči”, ovog puta uradi video za instrumentalnu stvar, dakle, nešto neopterećeno uobičajenim spotovi-koji-prate-hitove razmišljanjem.Video za instrumental po imenu “Hitra smeđa lisica preskače lenjeg psa”, što je ustvari prevod engleske rečenice ”The Quick Brown Fox Jumps Over The Lazy Dog “, (koja sadrži sva slova engleskog alfabeta, a stoga je bila i vizuelni primer pri instaliranju kompjuterskih fontova u ranijim verzijama Microsoft Windows-a) je sastavljen mahom od snimaka decembarskog koncerta Disciplin A Kitschme u SKC-u i kadrova vrteške praznog luna-parka, snimljenih jednog kišnog dana na Tašmajdanu, pomešanih sa još nekim drugim, ne manje uzbudljivim kadrovima. Može se reći da je spot ustvari kratki film “youtube-uradi sam” senzibiliteta.”

U međuvremenu, na poziv organizatora 3. prolećnog međunarodnog sajma knjiga u Novom Sadu (koji traje od 29.feb-8.marta 2008), Koja je, svečano otvorivši sajam, time postao počasni ambasador knjige i čitanja za ovu godinu.”Obaveza koju sam preuzeo ovim priznanjem je da cele godine ohrabrujem, bodrim i nagovaram ljude na čitanje knjiga, što je još jedan od načina kojim mogu da doprinesem podizanju kulture u nas. Ujedno, ovim još jednom uspešno mogu iznervirati sve svoje stare I nove neprijatelje.”

Inače, grupa Disciplin A Kitschme, posle nedavnog nastupa u Novom Sadu, povodom akcije Exit Festa ,,Nema zezanja”, u planu ima koncerte u Splitu, Subotici, Banja Luci,  kao i održavanje manifestacije “Dani discipline u Skopju!”.

Izvor:Kontra magazin