Home [ mjuzik ] Dodeljene Brit nagrade

Dodeljene Brit nagrade

49
0

 Take That, Arctic Monkeys i Foo Fighters trijumfovali su na dodeli Brit nagrada koje su sinoć, 20. februara, dodeljene na svečanoj ceremoniji u Londonu. Foo Fighters su nagrađeni za najbolju internacionalnu grupu i najbolji internacionalni album,  Arctic Monkeys su dobili nagradu za najbolju britansku grupu i najboji britanski album dok su Take That dobili nagrade za najboljeg britanskog live izvođača i najbolji britanski singl.

Arctic Monkeys su pomentue nagrade osvojili drugi put za redom. Kate Nash je dobila nagradu za najboljeg britanskog ženskog izvođača dok je Mark Ronson dobio nagradu za najboljeg britanskog muškog izvođača. Kylie Minogue je dobila nagradu za najboljeg ženskog internacionalnog izvođača, dok je Kanye West nagrađen za najboljeg internacionalnog umetnika. Mika je nagrađen za najboljeg novog umetnika.

Na dodeli nagrada nastupili su Sir Paul McCartney, koji je dobio nagradu za životno delo, Amy Winehouse, Kylie Minogue kao i Rihanna koja je nastupila sa sastavom Klaxons izvevši specijalnu verziju singla ‘’Umbrella’’. Sir Paul McCartney izveo je nekoliko svojih hitova uključujući pesme ‘’Live and Let Die’’, ‘’Hey Jude’’ i ‘’Lady Madonna’’.

 

Dobitnici, Brit nagrade 2008:

Britanski solo umetnik:
Mark Ronson

Britanska solo umetnica:
Kate Nash

Britanska grupa:
Arctic Monkeys

Britanski album:
Arctic Monkeys – 'Favourite Worst Nightmare'

Najbolji novi izvođač:
Mika

Najbolji Live izvođač:
Take That

Britanski singl:
Take That – 'Shine'

Internacionalni umetnik:
Kanye West

Internacionalna umetnica:
Kylie Minogue

Internacionalna grupa:
Foo Fighters

International Album
Foo Fighters – 'Echoes Silence Patience'

Izvanredan doprinos muzici:
Paul McCartney

{YouTubeVideo id=NawDCPnmt1w}

Izvor:Kontra magazin