Home [ mjuzik ] Lenny Kravitz i Kiss u Beogradu

Lenny Kravitz i Kiss u Beogradu

85
0

 Koncertne agencije Lupa Promotion & Terra Nostra Promotions potvrdile su da će Lenny Kravitz nastupiti u Beogradu 24. jula u Beogradskoj Areni a najvljen je i koncert rock senzacije Kiss koji će se održati 15. maja na stadionu Tašmajdan. Detalje oba koncerta organizatori će saopštiti na press konferenciji koja će se održati u ponedeljak, 11. februara.

KISS, hard-rok bend koji je nastao u Njujorku 1973., možda je i najkontroverzniji i najveći američki bend sedamdesetih godina. Osnovali su ga Džin Simons i Pol Stenli. Ono što ih je izdvajalo od ostalih bendova bili su sjajni kostimi, i nastupi koji su obilovali pirotehnikom i sjajnim rekvizitima. Do 1983. godine čak nikad nisu izašli na koncert bez prepoznatljivo obojenih lica, što je njihov zaštitni znak. Najpoznatiji albumi su im ''Rock and Roll Over" (1976), „Love Gun" (1977) i „Alive II" (1977), koji im donose interplanetarni uspeh, a zasigurno najveći hit je pesma sa albuma ''Dynasty'' (1979), ''I was made for you''.

 {YouTubeVideo id=q7fxN3g5sLw}

Tada u Japanu sviraju pet rasprodatih koncerata u hali „Budokan" i time prestižu „Bitlse" koji su imali četiri koncerta. U tom periodu postaju popularni i brojni suveniri grupe „Kiss" kao što su: lutke sa likovima članova benda, njihova šminka, fliperi koji su prodate u vrednosti od 100 miliona dolara, a tada nastaje i njihov klub fanova „Kiss Army".

1983. drže prvi koncert bez maski, a devetesetih godina, iako ne aktivni kao ranije, popularnost im ne jenjava.1997. kreću na veliku turneju, u okviru koje su posetili i Srbiju.

Za ovu turneju se pretpostavlja da će možda biti i poslednja u karijeri benda, tako da je možda i poslednja prilika armiji KISS fanova širom sveta da vide ovaj sjajni rock bend.

Lenny Kravitz je američki kantautor, poducent i aranžer koji je karijeru započeo 1989. godine i od tada snimio osam albuma od kojih je čak pet imalo platinasti tiraž. U toku ove godine se očekuje izlazak devetog albuma ''It Is Time for a Love Revolution'',sa koga je u oktobru objavio dva singla – ''Bring It On'' i ''I'll Be Waiting''.Njegovu muziku je teško svrstati u određeni žanr jer se u njoj mešaju uticaji hard roka, soula, fanka, regea, psihodelije, a na svakom albumu neki od ovih elemenata izbije u prvi plan.

Kravitz je svoj izuzetan talenat za muziku otkrio kao petogodišnjak kada je počeo da svira bubnjeve, a zatim i gitaru. Danas se spisak instrumenata prošiorio i na klavir, bas gitaru, udaraljke, sitaru i harmoniku, a često sam snima svoju muziku prilikom izrade albuma.

Izdao je četrdesetak singlova među kojima su mnogi zauzeli izuzetno visoka mesta na top-listama, a neki od najpopularnijih su ''It Ain't Over 'Till It's Over'', ''Are You Gonna Go My Way'', ''I Belong To You'', ''Fly Away'', ''Where Are We Runnin''… Producirao je muziku mnogim kolegama kao što su Madonna, Vanessa Paradis, Aerosmith, Mick Jagger. Takođe, njegove pesme su se našle na saundtraku filmova ''Austin Powers: The Spy Who Shagged Me'' i ''Bad Boys II''.

 {YouTubeVideo id=u1c6QuIcc1o}

Karijeru su mu obeležile brojne nagrade, od kojih je važno spomenuti da je četiri godine zaredom, od 1998. do 2002, odlikovan Grammy nagradom Best Male Rock Vocal Performance. Tu su i MTV i Brit nagrade, pa čak i odlikovanje iz 1998. Most Fashionable Male Artist, koje dodeljuju časopis Vouge i VH1

IZvor:Kontra Magazin