Home [ mjuzik ] Novi album Lenny Kravitz-a u prodaji

Novi album Lenny Kravitz-a u prodaji

63
0

 Lenny Kravitz tvrdi da je došlo vreme za muzičku revoluciju… Njegov novi studijski album ''It Is Time For A Love Revolution'' u prodaji će se pojaviti 4. februara dok će domaća publika imati prilike da popularnog američkog umetnika vidi i uživo u Beogradu 24. jula.

''It Is Time For A Love Revolution'' je osmi studijski Lennyjev CD i izašao je posle trogodišnje pauze. U novim pesmama opet nudi bučni rock'n'roll sa primesama soula, funka i jazz groovea, ali i poziva na emotivni ustanak.

''Volim ovaj album i njegovu emociju. Osećam se kao dete koje se igra u svojoj sobi, a od toga nema vrednijeg osećaja slobode'' – kaže Lenny. Sloboda je i najdominantnija sila na novom albumu koji je akustikom i duhovnošću blizu Kravitzovog debi albuma ''Let Love Rule''.

{YouTubeVideo id=0P750Xyt6uU}

CD je sniman tokom prošle godine na lokacijama kao što su New York, Miami, Pariz, Bahami i Brazil. Kravitz je napisao, producirao, aranžirao i odsvirao svih 14 pesama na albumu.

''It Is Time For A Love Revolution'' govori o ljubavi i spiritualnoj revoluciji pozivajući ljude da se otvore i puste ljubav u svoje srce. A u pesmi "Back in Vietnam" on govori o ratu u Iraku upoređujući ga sa vijetnamskim.

Kroz singlove "Bring It On", "I'll Be Waiting'',  "Love, Love, Love", "Dancin' Til Dawn" i "I Want To Go Home", novi album nudi sve ono što Kravitza već gotovo 20 godina čini jednim od najbitnijih muzičara na svetu.

IZvor:Kontra Magazin