Home Bioskop „Hadersfild“ u Bioskopu Doma kulture

„Hadersfild“ u Bioskopu Doma kulture

37
0

 Na repertoaru Bioskopa Sportsko kulturnog centra „Obrenovac“, od četvrtka 31.januara  do nedelje 3.februara, od 21 čas biće film Uglješe Šajtinca „Hadersfild“.Tridesetogodišnji Raša živi s ocem, penzionisanim alkoholičarem, u malom gradu u Srbiji.

Jedva sastavljajući kraj s krajem, daje privatne časove književnosti tinejdžerkama i vodi emisiju na lokalnom radiju. Rašina nova učenica Milica je lepa, energična, otvorena i ujedno njegova trenutna devojka. Njegov komšija Ivan, perspektivni džudista u mladosti, prošao je kroz seriju psihotičnih epizoda i lečenja u mentalnim institucijama pre nego što se konačno krstio u pravoslavnoj crkvi.

Dule vodi magacin švajcarskih slatkiša i uvrteo je sebi u glavu da je japi. Monotoniju njihovih života prekida dolazak Igora, koji već 11 godina živi u Hadersfildu, u Engleskoj. Uveče se svi sastaju kod Raše i ono što isprva izgleda kao veselo okupljanje pretvara se u emotivni uragan sećanja, gorčine i potrage za smislom.
Glavne uloge u ovom filmskom osvarenju igraju: Goran Šušljik, Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković, Damjan Kecojević, Josif Tatić, Suzana Lukić, Jelisaveta – Seka Sablić, Predrag – Miki Manojlović.