Home [ mjuzik ] Sziget festival od 12. do 18. avgusta

Sziget festival od 12. do 18. avgusta

35
0

 Sziget festival 2008. održaće se od 12. do 18. avgusta 2008. godine u Budimpešti, saopšteno je na zvaničnom sajtu festivala. Sziget Festival za ovu godinu planira kraći ali još bolji program. Festival će trajati 5 dana sa zagrevanjem 11. avgusta i nultim danom 12. avgusta.

Do skraćivanja trajanja festival došlo je jer je gradonačelnik lokalnog okruga tužio festival zbog buke koja smeta građanima njegovog okruga. Odluka o skraćivanju trajanja festivala neće uticati na programsku koncepciju festivala a budžet će sada umesto sedam pokrivati pet dana programa tako da se organizatori nadaju da će ove godine na festival dovesti veće svetske zvedze nego predhodnih godina. Zbog skraćivanja trajanja festivala uštedeće se i na troškovima za tehniku, obezbeđenje i ostalim organizacionim stvarima tako da će cena karte ostati ista kao i prošle godine.

 {YouTubeVideo id=sFMo8-8iFNU}

Cena ulaznica za festival 2007. godine, na kome su nastupili The Killers, Nine Inch Nails, The Chemical Brothers, Faithless, Madness, Pink, The Good The Bad and The Queen, Sinéad O’Connor, The Hives, Juliette and the Licks, Gogol Bordello, Mika, Mando Diao, Gentleman, Tool, Razorlight, Cassius, UNKLE,  Hammerfall, Napalm Death i Soulfly !!!, Laurent Garnier, The Rakes…, iznosila je 120 evra za komplet sa kamp mestom iznosi, tj. 100 evra za komplet bez kamp mesta. Cena dnevnih pojedinačnih ulaznica iznosila je 30 evra.

Prošlogodišnji festival je posetilo 371 000 posetilaca a preko 50% posetioca festivala su stranci koji u avgustu dolaze samo da bi prisustvovali ovom festivalu.
Medijska kompanija Econet je krajem novembra meseca kupila Sziget festival za 19.1 milion evra. Novi vlasnici su kupil 100% vlasništva nad festivalom i pored ovog festivala žele da se posvete reorganizaciji "Volt" festivala i događaja "Balaton Sound" koje je Sziget takođe organizovao.

Izvor:Kontra magazin