Home [njuz] SMS-cinkaroš raduje roditelje, đaci gunđaju

SMS-cinkaroš raduje roditelje, đaci gunđaju

55
0

 Đaci gimnazije „Sveti Sava” od ove školske godine i te kako dobro razmisle pre nego što odluče da eskiviraju neki čas jer njihovim roditeljima već istog dana o tome stiže SMS obaveštenje. Roditelji i profesori su oduševljeni, a učenici su postali obazrivi.

Na mobilni telefon roditelja dnevno stižu podaci o izostancima, opomenama, eventualnim prekršajima, ali i uspesima koje učenici postignu. Ocene iz svih predmeta šalju se jednom nedeljno.
– Sistem funkcioniše tako što se sve relevantne informacije unose u školsku bazu podataka. Posredstvom operatera ti podaci se šalju „Telekomu" koji ih distribuira roditeljima. Oko 80 odsto roditelja koristi ovaj program i reakcije su izuzetno pozitivne, iako većina učenika ne deli njihovo oduševljenje – kaže za „24 sata" Ljiljana Ðokić, direktorka gimnazije „Sveti Sava".

Ona kaže da je cilj programa da se kroz slanje pravovremenih informacija izgradi bolji odnos na relaciji škola – učenik – roditelj. Kao prvi pokazatelj uspeha SMS obaveštavanja direktorka navodi sve veći broj roditelja na roditeljskim sastancima.
– Prva statistička analiza biće urađena na kraju prvog polugodišta kada ćemo moći da uporedimo parametre kao što su opšti uspeh, broj opravdanih i neopravdanih izostanaka i izrečenih vaspitno-disciplinskih mera s onim iz prethodnih školskih godina – kaže direktorka gimnazije.

Većina đaka bi međutim radije da izbegne ovakvu SMS komunikaciju škole i roditelja.
– Ne smeta mi što roditelji dobijaju uvid u ocene, ionako uvek mogu da ih vide u školi, ali je obaveštavanje o izostancima problem za većinu učenika – žali se Jelena Ð, učenica treće godine gimnazije „Sveti Sava".
Cena ove usluge, koju je inače još prošle školske godine odobrio Savet roditelja, za prvo tromesečje je bila 500 dinara.
Izvor: 24 sata