Home [akcija] KONKURS ZA PRIJAVU FILMOVA NA 15. MikroFAF – FRESH FRAMES

KONKURS ZA PRIJAVU FILMOVA NA 15. MikroFAF – FRESH FRAMES

90
0

Međunarodni festival kratkog MikroFAF otvorio je poziv za mlade filmske autore od 15 do 35 godina! Bilo da je u pitanju igrani, dokumentarni, eksperimentalni ili animirani film – u fokusu festivala je da ideje mladih ožive na filmskom platnu.

Prijave su otvorene do 6. oktobra 2024. godine.

MikroFAF je ušao u središte svojih tinejdžerskih godina – najuzbudljivijih i najrevolucionarnijih, pa je tako i 15. izdanje festivala u potpunosti usmereno na mlade i njihove sveže ideje i pristupe. Odgovor mladih stvaralaca širom sveta na društvene probleme i potrebe putem audio-vizuelnog jezika proslaviće jubilarno izdanje ovog festivala kratkog filma.

Od 2010. godine MikroFAF je prolazio različite oblike i faze, i ne prestaje da bude otvoren za autentične ideje i teme, sveže prespektive i nove društvene borbe putem filmske umetnosti. “Važno je da čujemo glas mladih i da zajedno insistiramo na miru, toleranciji i slobodi!” – ističu organizatori.

 

KATEGORIJE ZA KOJE SE PRIJAVLJUJE

KRATKI URADI-SAM FILM

Ova kategorija odnosi se na filmove u DIY ili „uradi-sam” produkciji i kroz nju festival slavi samoorganizovanost i slobodno stvaralaštvo. Mogu se prijaviti filmovi svih rodova, žanrova i tehnika izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i sl.), samo je važno da su nastali bez angažovanja profesionalnih filmskih ekipa i bez profesionalnih (finansijskih) obaveza tokom i nakon realizacije. Ovde mogu spadati i „no-budget” i „low-budget” filmovi. Autori mogu imati između 18 i 35 godina, a trajanje filmova ne treba da prelazi 10 minuta.

KRATKI NEZAVISNI FILM

U ovu kategoriju takođe spadaju filmovi svih vrsta, rodova i tehnika, ali nastali u profesionalnim uslovima, sa budžetom. No, ipak je važno da nose autorski pečat i da su oslobođeni pritisaka filmske industrije i komercijalnih trendova.

Autori mogu imati između 18 i 35 godina, a filmovi ne treba da prelaze 15 minuta.

STUDENTSKI FILM

Svi studenti filmskih škola mogu se prijaviti za ovu kategoriju. Važno je da je studentski rad nastao u saradnji sa fakultetom i/ili sa kolegama sa istog, bez obzira na nivo studija. Autori mogu imati između 18 i 30 godina, a filmovi ne treba da prelaze 15 minuta.

JUNIORSKI FILM

Ova kategorija je namenjena tinejdžerima od 15 do 18 godina i njihovoj potrebi da se izraze kroz film ili pokreću važne teme. Filmovi ne treba da prelaze trajanje od 5 minuta. Ovde se mogu prijaviti i filmovi nastali na filmskim radionicama, kampovima, kursevima i sličnim umetničkim programima za mlade.

USLOVI KONKURSA

Moguće je prijaviti do tri filma po autoru/grupi, a godina produkcije nije uslovljena. Prilikom prijave za svaki film treba odabrati samo jednu kategoriju za koju ga prijavljujete.

Apliciranje se vrši putem FilmFreeway platforme, a autori iz Eks-Ju zemalja mogu poslati svoje filmove i elektronskim putem (ukoliko nemaju nalog na FFW platformi), podizanjem filma onlajn i slanjem podataka na e-mail festivala: mikro.faf@gmail.com.

  1. MikroFAF realizuje organizacija Satibara uz podršku Western Balkans Youth Cultural Fund-a. Ovaj višegodišnji projekat podržava German Federal Foreign Office i sprovodi Regional Youth Cooperation Office (RYCO).

Za dodatne informacija posetite festivalsku veb-stranicu, Instagram ili Fejsbuk profil.