Home [konkursi] Otvoren 5. ciklus RISE konkursa: Prilika za mlade da pokrenu biznis i...

Otvoren 5. ciklus RISE konkursa: Prilika za mlade da pokrenu biznis i inspirišu promene

91
0

Ukoliko imaš između 18 i 35 godina, energiju, posvećenost  i želju da uradiš nešto dobro za svoju zajednicu dok istovremeno zarađuješ, RISE je savršena prilika za tvoj uspeh i rast!

RISE – Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike je besplatni program za motivisane i posvećene mlade ljude, koji su spremni da izdvoje vreme za učenje i doprinesu pozitivnim promenama u svojoj zajednici.

Ako imaš inspirativnu ili inovativnu ideju  kako da doprineseš očuvanju životne sredine, zapošljavanju ranjivih grupa, osnaživanju žena, ruralnom razvoju, obrazovanju ili kulturi u lokalnoj zajednici, prijavi se na RISE program! Polaznici programa će imati priliku da steknu veštine i znanja iz oblasti socijalnog preduzetništva koja će im pomoći da sprovedu svoju ideju i ostvare zaradu dok rade ono u šta veruju.

RISE program sastoji se od 2 faze – ideacije i inkubacije. Tokom 4 meseca faze ideacije gradićeš svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaćeš podršku eksperata i mentora, sa kojima ćeš proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. Dva najbolja tima iz Srbije odnosno ukupno 12 timova iz Zapadnog Balkana, dobiće i dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da sprovedu svoju ideju i unaprede razvoj svog poslovanja tokom faze Inkubacije.

PRIJAVLJIVANJE

Ko može da se prijavi?

Na program mogu da se prijave timovi od najmanje dvoje mladih ljudi (18 – 35 godina) iz cele Srbije koji imaju motivaciju i vremena da  tokom trajanja programa rade na razvoju svoje ideje i redovno pohađaju treninge i događaje (2 treninga mesečno).

Saznaj više o programu i kriterijumima za učešće klikom na ovaj link.

Kako da se prijaviš?

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem formulara na ovom linku.

Do kad možeš da se prijaviš?

Prijave za program otvorene su do 30. septembra  u 23:59h!

Imaš još pitanja?

Ukoliko imaš neku nedoumicu u vezi  programa ili procesa prijave, budi slobodna/slobodan da kontaktiraš Smart kolektiv putem ovog mejla.

Ovo je peti ciklus RISE programa kroz koji je do sada 508 preduzetnika i preduzetnica razvilo 175 društveno-korisnih ideja, dok je 48 projekata ostvarilo i finansijsku podršku, uključujući Link in Bioska, Zajedničke niti, Soko kamp, Blatologiju, Vožnjom do samostalnosti, Women on the way, Mountain Ways i Izađi u bar iz Srbije.

RISE – Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike je program podrške mladim socijalnim preduzetnicima i preduzetnicama, koji u Srbiji sprovodi organizacija Smart kolektiv od 2019. godine. Projekat RISE su podržali Francuska razvojna agencija (AFD), Evropska unija (EU), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), Francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ) i PULSE (Groupe SOS). RISE aktivnosti implementira šest organizacija Zapadnog Balkana: ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto Više, Smart Kolektiv, IEC Tehnopolis i Yunus Social Business Balkans.

Više o Smart kolektivu, organizaciji koja sprovodi program u Srbiji, saznaj putem ovog linka.

Više o Regionalnom inkubatoru za socijalne preduzetnike saznaj putem ovog linka.