Home [njuz] Takmičenje za mlade „Sada je na tebe red!“

Takmičenje za mlade „Sada je na tebe red!“

130
0

Živiš na selu u okviru Sokobanje, Vlasotinca, Vranja ili Zaječara i imaš do 30 godina?
Želiš da tvoje mesto dobije prostor za mlade, u kome će se mladi okupljati, družiti i napredovati?
Znaš prostor koji bi bio baš savršen ali su mu potrebna dodatna ulaganja?
Ukoliko si potvrdno odgovorio/la na prethodna pitanja onda je ovo takmičenje baš za tebe!

Sve što treba da uradiš jeste da okupiš ekipu od minimum 5 mladih, predložiš prostor koji u budućnosti vidiš kao omladinski prostor u svom mestu i ubediš nas da je baš on najbolja opcija za mlade. Najbolji predlog biće i finansijski podržan kako bi prostor
bio renoviran, funkcionalan i bezbedan za okupljanje mladih.

Ko može da se prijavi:

• Formalne grupe mladih koje broje najmanje petoro članova/ca
• Neformalne grupe mladih koje broje najmanje petoro članova/ca
• Svi članovi/ce grupe moraju živeti na teritoriji Sokobanje, Vlasotinca, Vranja
ili Zaječara

Kako da se prijaviš:

1. Ukoliko je tvoja formalna ili neformalna grupa zainteresovana za opremanje prostora na ruralu, obrati nam se putem mejla najkasnije do 31.08. u ponoć.
Prijave za Sokobanju slati na imejl adresu milena.antic@opstinasokobanja.com, za Zaječar na mia.vukic@zajecar.info, za Vranje na kzm.vranje@gmail.com i za Vlasotince na marinko.djordjevic@vlasotince.rs

2. Mejl naslovite sa Takmičenje za mlade – Sada je na tebe red! A u telu mejla samo samo navedete naziv sela i objekat koji biste voleli da opremite kao svoj omladinski prostor. Takođe, ostavite svoj kontakt telefon i navedite najmanje petoro mladih koje prijavljujete kao članove svoje neformalne ili formalne grupe.

3. Nakon toga mi ćemo vam poslati prijavne formulare i ostalu dokumentaciju.

Nakon dostavljene dokumentacija za opremanje omladinskog prostora očekuje nas najuzbudljiviji deo takmičenja – javno predstavljanje vaših ideja pred stručnim žirijem koji će oceniti koji od predloga ima najviše potencijala da postane novi omladinski prostor na ruralu!

Zašto svaka mlada osoba treba da ima omladinski prostor:

Omladinski prostor je mesto za tebe, za njega, nju… za sve mlade u tvojoj zajednici! To je mesto u kome slobodno možete da se okupite i provodite svoje slobodno vreme, družite se i zabavljate. Organizujete filmske večeri, karaoke, koncerte i drugo. Ali i više od toga. Omladinski prostor je i mesto u kojem se sprovode različiti projekti, programi i aktivnosti koji su vama bitni, na teme koje su vama važne i o kojima želite da naučite
više ili koji vam mogu pomoći da otkrijete posao po svojoj meri. Ukoliko ste zainteresovani, takođe, možete dodati i elemente energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije kako biste vašem omladinskom prostoru omogućili održivost.

Omladinski prostor je i mesto na kome možete da se informišete o svim mogućnostima koje vam stoje na raspolaganju u sferi obrazovanja, zapošljavanja, volontiranja itd.

Omladinski prostor je mesto za osmišljavanje smelih ideja i akcija koje će doprineti vašoj zajednici. Mesto u kome se tvoj glas čuje i uvažava a mladi diktiraju pravila. Jer sada je na tebe red!

Takmičenje za mlade „Sada je na tebe red!“ sprovode Opština Sokobanja, Opština Vlasotince, Grad Zaječar i Grad Vranje zajedno sa projektom „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ koji u okviru Nemačke razvojne saradnje u Srbiji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine.