Home [ volontiranje ] Prijava za volontiranje – Centar SRCE

Prijava za volontiranje – Centar SRCE

133
0

Na samom početku obuke, potencijalni volonteri dolaze na Selection day, na kom se kroz radionicu međusobno upoznaju i dobijaju osnovne informacije o radu Centra.

Nakon toga, za sve kandidate koji su prošli prvi nivo selekcije sledi intervju. On se odvija u formi razgovora koji vode iskusni volonteri, a cilj mu je da se stekne što jasnija slika o potencijalnim volonterima, njihovim stavovima i životu.

Kandidati koji prođu sa uspehom ovaj nivo selekcije počinju sa pohađanjem radionica, kojih ukupno ima 11, od kojih je poslednja namenjena samo kandidatima koji prolaze na naredni nivo obuke. Radionice vode iskusni volonteri, a one se odvijaju dva puta nedeljno u večernjim terminima (uglavnom počinju oko 17 ili 18h) i traju 3 sata. Tokom ove obuke potencijalni volonteri imaju priliku da steknu teorijsko, ali i praktično znanje o radu sa osobama u krizi. Obuka se realizuje isključivo uživo, ne postoji mogućnost pohađanja obuke online. Zbog interaktivnog karaktera obuke, kašnjenje ne može biti tolerisano, te se savetuje dolazak na svaki susret 15 minuta ranije.

Volonteri koji su sa uspehom prošli ove faze obuke započinju mentorski rad. Tokom ovog perioda prolaze kroz 2 ciklusa od po 5 nedelja probnog rada pod supervizijom mentora. Ove smene se odvijaju jednom nedeljno, u trajanju od po 3 sata. Po završetku ova oba ciklusa, mentori donose odluku o konačnom prijemu u Centar. Kandidat tada postaje volonter Centra.

Volonteri Srca pružaju podršku kroz tri kanala komunikacije: telefon, mejl i čet i tokom obuke se ravnomerno osposobljavaju za svaki od ova tri načina rada. Smene se obavljaju isključivo u prostorijama Centra koje se nalaze u Novom Sadu (ne postoji mogućnost online komunikacije i rada od kuće).

Tokom celokupnog procesa obuke i sami volonteri procenjuju svoju spremnost za volontiranje u Srcu. To znači da u svakom trenutku, bez obzira na razloge, potencijalni volonteri imaju pravo da odustanu od pohađanja obuke.

 

Napomena: Sva komunikacija, pre obuke i tokom procesa selekcije, odvijaće se putem mejla. Ukoliko se prijavljuješ za obuku, molimo te da pratiš redovno prijem pošte, a u oktobru možeš očekivati prve informacije o procesu obuke.

 

Prijava