Home [akcija] Okupljamo plesnu trupu!

Okupljamo plesnu trupu!

161
0
Udruženje Magnet traži igrače/ice uzrasta između 18 i 30 godina, koji imaju iskustvo u plesu i zainteresovani su za socio-kulturni aktivizam. Izabrani učesnici će se pridružiti kolaborativnoj praksi koja uključuje profesionalne i amaterske umetnike, kao i ljude koji žive u ruralnim područjima.

Naša polazna tačka je istraživanje i poređenje dva mita sa Balkana: Zidanje Skadra i Meșterul Manole (Majstor Manole). Polazeći od njih, planiramo da transformišemo narative iz folklora i redefinišemo ulogu žena u zajedničkom kulturnom nasleđu Balkana. Ključne oblasti fokusa uključuju uticaj novih tehnoloških jezičkih modela kao što je ChatGPT u prevođenju tekstova, obuku glasa i savremene prakse u vezi sa somatikom i plesom.

Pripremna rezidencija: 11-22.09.2024. Veliki Gaj, Magnet House
Performans, završna predstava: 21.09.2024. Veliki Gaj, Magnet House
NAPOMENA: Dostupnost za navedene datume je obavezna.
Projekat je kofinansiran od strane Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije i programa “Culture Moves Europe” Evropske komisije, a sprovodi ga udruženje Magnet. Nema participacije za učešće a svi troškovi smeštaja, ishrane i prevoza su pokriveni, kao i naknada ličnih troškova od 150 evra u dinarskoj protivvrednosti.
Više o projektu na www.magnet.house

Ko: Otvoreno za plesače svih polova i kulturnih pozadina

Uzrast: 18-30 godina

Iskustvo: Dobrodošli su svi nivoi iskustva

Rad na srpskom i engleskom jeziku (nije potreban određen nivo znanja)

Krajnji rok za prijavu – 30. avgust 2024. Nemojte čekati poslednji dan. Grupa se može formirati i ranije ukoliko se prijave adekvatni kandidati.