Home [treninzi] Trening za facilitatore/ke: Sport za razvoj u omladinskom radu

Trening za facilitatore/ke: Sport za razvoj u omladinskom radu

157
0

Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR poziva omladinske radnike/ce da se prijave na trening za facilitatore/ke sporta za razvoj u omladinskom radu i time nauče da primenjuju ovu inovativnu metodologiju u radu sa mladima.

Sport za razvoj (Sport for Development – S4D) je prepoznatljiva metodologija za dosezanje dece i mladih koju primenjuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u 40 zemalja širom sveta. S4D sprovode specijalizovani treneri koji kombinuju sportsko obrazovanje sa učenjem važnih životnih veština i vrednosti. Sportske aktivnosti, igre i vežbe su privlačne i imaju širok uticaj, što ih čini idealnim za promociju i učenje relevantnih veština i kompetencija kod mladih. Posebno se ističe njihova korist u radu sa marginalizovanim mladima ili onima do kojih je teže doći.

NAPOR ima za cilj da kroz ovaj trening obuči omladinske radnike/ce da kreiraju i vode sportske aktivnosti koje su pristupačne, sigurne i zabavne za mlade, promovišući zdrave stilove života, timski duh i socijalnu inkluziju. Nakon završetka treninga, facilitatori/ke sporta za razvoj biće osposobljeni da planiraju i sprovode igre i sportske aktivnosti, prvenstveno namenjene mladima u lokalnim zajednicama. Cilj je da se mladima pruži prilika da se kroz igru i sport razvijaju i socijalizuju.

Metodologija sporta za razvoj posebnu pažnju posveduje stvaranju bezbednog okruženja u kojem svako može učestvovati bez obzira na svoje fizičke sposobnosti ili iskustvo u sportu.

Trening se sastoji od obuke koja će se održati od 22. do 24. aprila u Vrbasu (Centar za fizičku kulturu “Drago Jovović” Vrbas) i praktičnog rada u vidu jedne aktivnosti sa 10 učesnika/ca u lokalnoj zajednici. Radni jezik na obuci je engleski.

Više informacija dostupno je u POZIVU.

Možete se prijaviti popunjavanjem FORMULARA do 9. aprila 2024. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na mejl obuka@napor.net