Home [treninzi] Otvorene su prijave za Školu ekonomskih i socijalnih prava

Otvorene su prijave za Školu ekonomskih i socijalnih prava

183
0

A 11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava vas poziva da se prijavite na četvrtu po redu Školu ekonomskih i socijalnih prava. 

Škola ekonomskih i socijalnih prava je deo redovnog programa obrazovanja Inicijative A 11, u okviru koje ćete imati priliku da se upoznate sa temama ekonomskih i socijalnih prava, socijalne pravde, diskriminacije, kao i da naučite kako da se borite za unapređenje ovih prava.

Škola je otvorena za polaznice i polaznike iz Srbije i iz regiona. Poznavanje engleskog jezika je poželjno zbog materijala koji će biti korišćeni.

Četvrta Škola ekonomskih i socijalnih prava će se realizovati od novembra 2023. do februara 2024. godine, sa pauzom za praznike. Prvi blok predavanja biće održan uživo, u Beogradu, od 24. do 26. novembra, nakon čega će se predavanja održavati jednom nedeljno, online, preko Zoom platforme. Poslednji blok predavanja će ponovo biti organizovan uživo u Beogradu, krajem februara. Troškove prevoza i smeštaja snosi Inicijativa A 11.

Ukoliko ste zainteresovani da učite sa nama, svoju prijavu možete poslati do ponedeljka, 6. novembra, tako što ćete popuniti formular koji se nalazi ovde. Za sva dodatna pitanja možete nam pisati na: office@a11initiative.org 

Tokom trajanja Škole, polaznice i polaznici će saznati više o osnovnim načelima ekonomskih i socijalnih prava, njihovom mestu u sistemu zaštite ljudskih prava, a dotaći ćemo se i tema poput socijalne zaštite i socijalne isključenosti, siromaštva, stanovanja, uticaja tehnologije na ostvarivanje ekonomskih i socijalnih prava, prava na rad i radne eksploatacije, diskriminacije, pristupa najugroženijih građana i građanki ekonomskim i socijalnim pravima i razgovarati o sistemskim problemima sa kojima se u ostvarivanju ovih prava suočavaju građanke i građani Srbije ii zemalja u regionu. Predavači iz Inicijative A 11, partnerskih organizacija, akademske zajednice i sindikata pružiće teorijski okvir neophodan za razumevanje ekonomskih i socijalnih prava, ali i primere sa kojima su se suočavali u praksi.

Svi kandidati će biti obavešteni o ishodu svojih prijava. Detaljan program i detalji u vezi sa Školom biće dostavljeni polaznicima i polaznicama koji budu primljeni. Prisustvo predavanjima je uslov za dobijanje sertifikata o završetku Škole.