Home [akcija] EduFair 2022: Kako će u budućnosti izgledati nastava zbog koje će deca...

EduFair 2022: Kako će u budućnosti izgledati nastava zbog koje će deca voleti da uče

173
0

Nakon dve godine održavanja putem online platforme, najpopularniji sajam obrazovanja u Srbiji EduFair vraća se među svoje posetioce i zakazan je za 12. mart u Hotelu Moskva u Beogradu. Posetioci će moći iz prve ruke da se informišu o najnovijim trendovima, stipendijama i programima četrdeset uglednih obrazovnih institucija iz Srbije i inostranstva, da dobiju konsultacije, pomoć u određivanju profesionalne orijentacije, ali i da u subotu u 12h u Hotelu Moskva na EduFair-u prisustvuju dodeli nagrade za Najbolju nastavnicu Srbije, koju je ove godine glasovima đaka osvojila Tatjana Vilček  nastavnica i razredna drugog razreda srednje škole International School iz Beograda, koja je zahvaljujući modernom pristupu predavanjima vrlo brzo dobila nadimak „Nastavnica budućnosti“. Ulaz na događaj je besplatan, a registracije su otvorene putem portala edufair.rs

„Radujemo se što ćemo ponovo moći da se uživo družimo sa našim izlagačima, predstavnicima uglednih obrazovnih institucija iz Srbije, Evrope i Kanade, kao i da razgovaramo sa posetiocima“, izjavila je Veselina Todorova ispred organizatora EduFair-a, najveće konsultantske agencije za obrazovanje u ovom delu Evrope Integraledu. „Posetioci EduFair-a će moći uživo da razgovaraju sa predstavnicima univerziteta, privatnih srednjih škola, internata, ali i letnjih kampova za učenje jezika koji će nuditi brojne popuste, što već sada izaziva veliko interesovanje. Posebno zanimljive ponude ove godine predstaviće Kanada, Francuska i Švedska. Takođe, za mlade ljude je uvek atraktivan i vrlo koristan Test profesionalne orijentacije My Future Choise, kao i konsultacije u vezi sa odabirom buduće karijere“.

Tokom pandemije EduFair je razvio brend za sebe, Virtual EduFair, koji je zahvaljujući specijalizovanoj online platformi omogućavao zainteresovanima da se sa bilo koje lokacije uloguju i putem chat-a ili video poziva razgovaraju sa predstavnicima najuglednijih obrazovnih institucija, skinu programe, sačuvaju prepiske i zakažu sastanke. Kako se ovaj pristup pokazao kao veoma koristan za sve koji nisu u prilici fizički da prisustvuju sajmu, Integraledu tim je rešio da nastavi sa ovom praksom.

„Svi koji fizički ne budu mogli da dođu u Hotel Moskva u Beogradu 12.marta, moći će se prijave na Virtuelni EduFair koji ćemo organizovati putem online platforme Integraledu 17. marta.“ rekla je Veselina Todorova.

Posebnu atrakciju ovogodišnjeg EduFair-a predstavlja već sada Tatjana Vilček, dobitnica nagrade za najbolju nastavnicu, koja je izazvala veliku pažnju javnosti svojim izjava o korišćenju tehnologije u nastavi, ali i igre, kao i o neophodnosti davanja veće slobode nastavnicima kako bi mogli da se bliže povežu sa svojim đacima.

Meni je želja da oni nastave da pričaju o onome što su naučili na času i kad zvoni, a ne da se samo isključe i krenu da pričaju o tome šta će da jedu. To može da se postigne samo ako se deca zaintrigiraju kroz igru ili praktičnu primenu onoga što uče“, rekla je Tatjana i istakla da ni ona nikad nije prestala da uči, zbog čega ume da im priđe iz iz tog ugla: „Ovo bih volela da čuju i drugi nastavnici ne bi li se malo podstakli da se dodatno aktiviraju, pored nekih standardnih seminara. Smatram da je jako važno da se osećam motivisano da bih prenela tu motivaciju na decu u učionici, što znači da treba da imam i dobru potporu. Mislim da bi mnogi nastavnici mogli malo da zanemare svoj ego i da ulože u sebe. Stalno se javlja nešto novo i moramo biti u toku. Meni pomaže to što stvarno mnogo volim sve što radim. EduFair je jedna sjajna prilika ne samo za đake i njihove porodice koje žele da odaberu idealan put na polju obrazovanja, već i za nastavnike i profesore koji želi da ostanu u toku s vremenom“, zaključila je Tatjana.  

Prijave i registracije za sajam obrazovanja EduFair uveliko su počele na sajtu EduFair.rs