Home [treninzi] Internacionalno takmičenje EESTech Challenge iz oblasti Machine Learning Applications

Internacionalno takmičenje EESTech Challenge iz oblasti Machine Learning Applications

151
0

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC, lokalni komitet Beograd peti put organizuje internacionalno takmičenje EESTech Challenge. Tema ovogodišnjeg takmičenja je Machine Learning Applications.

Cilj takmičenja je da poveže studente širom Evrope i omogući im sticanje novih znanja iz oblasti elektrotehnike i računarstva. Sam projekat je podeljen u dve runde, prva runda je na lokalnom nivou, a druga na internacionalnom.

Lokalna runda održava se u Beogradu i započeće stručnim predavanjima 15. i 17. marta, gde će zainteresovani studenti imati priliku da nauče zanimljive stvari o ovogodišnjoj temi. Novostečeno znanje timovi će primeniti na takmičenju koje traje 24h – hakatonu, koji će se održati za vikend, 19. i 20. marta. Pobednici lokalnih rundi iz 14 gradova Evrope će ostvariti plasman u finalnu rundu takmičenja, koje će se održati u maju u Milanu.

Generalni pokrovitelj ovogodišnje lokalne runde je kompanija NIS (Naftna Industrija Srbije), a sama predavanja će biti u onlajn fomatu, dok će hakaton biti održan u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta.

Prijave su otvorene od 1. marta do 13. marta u ponoć i mogu se naći na sledećem linku: http://skr.rs/z3hq

Machine learning je podoblast veštačke inteligencije (AI) koja u fokus stavlja upotrebu podataka i algoritama u svrhu oponašanja načina na koji ljudi uče. Glavni cilj je konstruisanje računarskih sistema koji su sposobni da uče automatski i usavršavaju se na osnovu iskustva, bez ljudske interakcije. Analiziranjem velikih količina podataka, sistem traži šablone i obrasce na osnovu kojih prilagođava svoj dalji rad. Nakon što pronađe dovoljno šablona, može početi da pravi predikcije. Zbog svoje mogućnosti predviđanja, analize i klasifikacije podataka, machine learning ima široku primenu u raznovrsnim oblastima (medicina, transport, cybersecurity, finansije, marketing…) u kojima se kontinualno prikupljaju velike količine podataka sa ciljem da se iz njih nešto sazna. Sa razvojem modernog doba i sve većim kapacitetom podataka koji je čoveku nemoguć da obradi, machine learning i njegove primene će tek pokazati svoj značaj.

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek (EESTEC) predstavlja apolitičnu, nevladinu i neprofitnu volontersku organizaciju. Istek je osnovan 1986. godine u Ajndhovenu, u Holandiji, a danas postoji u 46 gradova u 24 države Evrope. Istek okuplja studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope sa ciljem unapređenja njihovog akademskog, profesionalnog i društvenog života. Kroz brojne aktivnosti, uključujući stručne radionice, kulturne razmene i internacionalne konferencije. Udruženje podstiče širenje mreže internacionalnih kontakata, kao i razmenu ideja između budućih inženjera. Istek Lokalni komitet Beograd je punopravan član Udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najbrojnijih i najbolje organizovanih komiteta u Evropi.

Više informacija možete naći na našoj Facebook, Instagram ili LinkedIn stranici.