Home [njuz] U toku su radionice „Pozdrav iz kraja” za tinejdžere u Dolovu

U toku su radionice „Pozdrav iz kraja” za tinejdžere u Dolovu

150
0

Krajem marta, nakon održanih uvodnih onlajn radionica o videu, filmu i digitalnim medijima, i održane filmske večeri gde su lokalnoj zajednici prikazani radovi mladih učesnika prethodnih radionica inkluzivnog kino kluba Moj krupni plan, započele su radionice sa tinejdžerima iz Dolova i Pančeva. Na radionicama su učesnici do sada imali priliku da uče konkretne audio i video tehnike, snimaju kratke videe i razgovoraju sa starijim lokalcima o druženju i upoznavanju pre digitalnog doba.

Na uvodnim radionicama učesnici su se upoznali sa osnovama različitih audio i video tehnika, kao i daljim planom rada, koji je već od narednih radionica prebačen iz onlajn sfere na teren. Na jednoj od radionica najmlađe učesnice su imale priliku da se oprobaju u stop-motion animaciji, dok su stariji učesnici istraživali dolovačko kulturno nasleđe i formu dokumentarnog filma. Takođe, učili su o kadriranju, rediteljskom radu sa glumcima, kao i drugim aspektima filmskog jezika.

Učesnici će tokom narednih radionica snimati vežbe i otkrivati različite sadržaje uz pomoć lokalaca, koji će im kasnije poslužiti kao materijal za krajnji produkt, a to je film.

Radionice „Pozdrav iz kraja” će se dešavati u Dolovu, u Domu kukture “25. maj” i narednih nekoliko meseci, potpuno besplatno. Radionice vodi Marija Rodić i drugi gostujući stručnjaci iz oblasti filma i digitalnih medija, a uz korišćenje profesionalne audio-video opreme.

Učesnici/ce i dalje mogu da se prijave jednostavno – slanjem poruke (ime, prezme, kontakt telefon i iz kog si kraja) na naš Fejsbuk/Instagram profil @mojkrupniplan ili slanjem ovih informacija na mejl adresu ugsatibara@gmail.com

Tokom događaja pratiće se sve epidemiološke mere. Za sve informacije, pratite nas na www.satibara.com ili društvenim mrežama @mojkrupniplan

Projekat ”Pozdrav iz kraja” su podržali Fondacija “Jelena Šantić” , Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Grupa 484 kroz program #EUzatebe Evropske unije i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Za sadržinu teksta isključivo je odgovorno UG Satibara.