Home [ mjuzik ] Madonna potpisala ugovor sa Live Nation

Madonna potpisala ugovor sa Live Nation

57
0

 Madonna i  koncertna agencija  Live Nation objavili su potpisivanje ugovora u vrednosti od 120 miliona dolara. To znači da će Artist Nation, deo Live Nation, preuzeti odgovornost za karijeru i poslove pop kraljice, uključujući objavljivanje novih izdanja, turneje i prateću robu za koju se vezuje Madonino ime.

Ugovor je potpisan na deset godina što je period za koji će Madonna dobiti 120 miliona dolara i udeo u deonicama kompanije. "Po prvi put u karijeri način na koji mogu da doprem do svojih obožavalaca je neograničen. Nikada nisam želela da se ograničavam  i sa ovim novim partnerstvom mogućnosti su neograničene" navodi Madonna u zvaničnoj izjavi. Predsednik i izvršni direktor Live Nation, Michael Rapino navodi: "Naše partnerstvo je određujući trenutak muzičke industrije. Veoma sam uzbuđen što nam se Madonna, koja je sada i deoničar u našoj kompaniji, pridružila kako bi smo stvorili novi biznis model".

Na ovaj nači Madonna prekida saradnju koju je u proteklih 25 godina imala sa Warner Music. Ipak, njen ugovor sa Warner-om je još uvek na snazi i Madonna za ovu kompaniju mora da objavi još jedan album, koji će najverovatnije objaviti do kraja godine. Warner Music ipak i dalje zadržava prava na bogat katalog pesama i izdanja pevačice koje je snnimila u proteklih 25 godina tj. od 1982. godine kada je potpisala svoj prvi ugovor.

Live Nation je najveća svetska kompanija za organizaciju turneja i koncerata. Live Nation je organizovao tri turneje za Madonnu, 2001., 2003., i 2006. godine, turneje koje su donele zaradu od gotovo 400 miliona dolara.