Home [stipendije] Konkurs namenjen studentima i diplomcima ekonomije i prava otvoren je do 5....

Konkurs namenjen studentima i diplomcima ekonomije i prava otvoren je do 5. decembra.

303
0

Studenti i diplomci u oblastima ekonomije i prava iz Srbije i regiona mogu do 5. decembra da se prijave na novi ciklus „Best of South East“ stipendija, koji i ove godine u saradnji sa Univerzitetom u Gracu realizuju Erste Grupa i Štajermarkiše Šparkase Banka (Steiermärkische Sparkasse). Program polaznicima pruža priliku da na jednom od najstarijih austrijskih univerziteta nadograde znanja stečena tokom studija, iskuse kako je raditi u međukulturalnoj sredini i lakše zakorače u profesionalni život.

Tokom jednogodišnjeg programa, budući stipendisti biće registrovani pri Univerzitetu u Gracu i oslobođeni plaćanja školarine. Za njih je obezbeđen i mesečni džeparac u iznosu od 690 evra, kao i intenzivan kurs nemačkog jezika u univerzitetskom centru za jezike „Trefpunkt Šprahen“ (Treffpunkt Sprachen).

Stipendija će im omogućiti da kombinuju međunarodno iskustvo studiranja na Univerzitetu u Gracu sa praksom, odnosno da uz učenje jezika steknu praktično iskustvo u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija u Štajerskoj. Stipendisti iz Srbije će po povratku iz Austrije imati priliku da nastave usavršavanje učeći od stručnjaka Erste Banke.

Petar Kolundžija, diplomirani pravnik i jedan od stipendista u prošlogodišnjem ciklusu, kao važne aspekte programa ističe mogućnost sticanja radnog iskustva u inostranstvu, usavršavanje nemačkog jezika, kao i priliku za upoznavanje ljudi iz čitavog sveta.

Najviše mi se dopalo to što sam dobio mogućnost da vidim kako funkcionišu različiti sektori u banci, što je za mene bilo važno sa profesionalnog aspekta. Ovo je prilika za sve pravnike i ekonomiste koju vredi iskoristiti,“ poručuje Petar.

Njegove utiske deli i Dunja Đurđić, studentkinja finansija i bankarstva, koja je pre dve godine bila učesnica programa. „’Best of South East’ na jedinstven način kombinuje sticanje znanja kroz praksu i univerzitetska predavanja. Grac je kao veliki studentski centar odlično okruženje za akademski i profesionalni razvoj, a u okviru programa smo imali priliku i da prisustvujemo raznovrsnim društvenim i kulturnim dešavanjima,“ ističe Dunja.

Konkurs je otvoren za studente sa akreditovanih univerziteta u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Više informacija o programu i procesu prijavljivanja možete pronaći na Best of South – East stranici na sajtu Univerziteta u Gracu ili na web stranici Erste Banke www.erstebank.rs.