Home [ mjuzik ] Maceo Parker u Beogradu

Maceo Parker u Beogradu

73
0

maceo_parker.jpgBeogradska arena organizuje koncert jednog od najvećih saksofonista današnjice, Maceo Parker-a! Čovek koji je postao sinonim za fanki i džez muziku održaće koncert 18. novembra 2007. u Domu sindikata. Maceo Parker započeo je karijeru 60-ih godina prošlog veka, kada je nastupao sa svojim bratom Melvinom po klubovima Severne Karoline. Kasnije, Maceo je svirao ili snimao sa legendarnim Džejmsom Braunom, Džordžom Klintonom, Rejom Čarlsom, Kitom Ričardsom, grupama Dee-lite, Jane’s Addiction, Ten Thousand Maniacs, Red Hot Chili Peppers, Dave Mathew’s Band, kao i sa Ani Di Franko. Di Franko, gospodarica folk-fanka, Maseu je dala ime „Buda sa saksofonom.“

Njegov najnoviji album nosi naziv 'School’s In'. To je deveti samostalni projekat Maseo Parkera nakon što je devedesetih godina započeo samostalnu karijeru kao frontmen sopstvenog benda. Maseov revolucionarni CD 'Life on Planet Groove' koji je izašao 1992. sniman je uživo i ubrzo je postao omiljen među poklonicima fank muzike.

Sa trajanjem od tri i više sati, Parkerov živi nastup je ostvarenje snova za svakog ljubitelja bendova kao što su Grateful Dead, Phish, Moe i slični. Mlad 62 godine, Maseo je upravo to, mlad kao i uvek. Uz to, zna kako da dovede publiku do euforije. Parker voli da koristi „poziv i odgovor“ u kombinaciji sa ponavljanim zvucima trube lansiranim iz gitarskih i bas deonica. Iako nećete pogrešiti ako slušate bilo koji od CD-ova Masea Parkera, 'School’s In' će svakako opčiniti sve ljubitelje fanki zvuka.

Nedavno je na poziv Prinsa učestvovao na velikoj turneji pod nazivom Musicology Tour. Učešćem na toj turneji Maseo je zaradio ime „Učitelj“.

Ovaj pravi predstavnik originalnog fanka održaće koncert u Beogradu u okviru svoje evropske turneje.

{YouTubeVideo id=m5mKFnc8X04}