Home Konkursi za tvoj poduhvat Konkurs za novo najbolje digitalno rešenje koje podstiče aktivizam građana

Konkurs za novo najbolje digitalno rešenje koje podstiče aktivizam građana

189
0

Imate ideju za novu aplikaciju ili platformu koja može da poveže građane i pomogne im u rešavanju problema u njihovoj zajednici?

Mislite da digitalna demokratija može da doprinese većem uključivanju građana u kreiranju politika?

Ukoliko je odgovor na ova pitanja potvrdan, pozivamo vas da podelite sa nama vašu ideju o inovativnom digitalnom rešenju koje bi ojačalo građanski aktivizam i unapredilo načine komunikacije građana sa donosiocima odluka.

Biramo najviše 5 najboljih rešenja, a autora najbolje ideje čeka podrška u razvijanju predloženog digitalnog rešenja u vidu novčane nagrade u vrednosti od 2.000 evra.

Sve informacije o konkursu i načinu prijavljivanja nalaze se na ovom linku, a pozivamo vas da pažljivo pročitate i pravilnik koji sadrži detalje o tome ko ima pravo učešća, koje ideje su dobrodošle i kako će teći proces selekcije.

Rok za prijavljivanje je 15. jun 2019.

Čekamo vas!

Beogradska otvorena škola organizuje ovaj konkurs zajedno sa partnerima iz Crne Gore (Institut alternativa), Hrvatske (Gong), Slovenije (PiNA) i Španije (Access Info Europe) u okviru projekta „YOU4EU – Učešće građana 2.0“ koji traje od septembra 2018. do februara 2020. godine i sprovodi se uz podršku programa Evropa za građane i građanke.

Gde naći inspiraciju?

Inspiraciju za neku od ideja možete pronaći u infograficima u galeriji, koji su preuzeti iz publikacije Digital Democracy. The tools transforming political engagement. Julie Simon, Theo Bass, Victoria Boelman, Geof Mulgan. Nesta. February 2017.