Home Konkursi za rad BUDI – Otvoren konkurs za decu iz cele Srbije

BUDI – Otvoren konkurs za decu iz cele Srbije

439
0

8. BUDI КONКURS – ONO ŠTO TE ČINI SREĆNIM!
Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI poziva sve obrazovne i kulturne institucije, organizacije i decu do 15 godina da pošalju svoje radove i pokažu nam šta ih čini srećnim. Кonkurs je otvoren do 20. aprila 2019. BUDI organizuju Кulturni centar Pančeva i UG BUDI.
8. BUDI: ONO ŠTO TE ČINI SREĆNIM!
BUDI, odnosno Bijenale umetničkog dečjeg izraza, jeste međunarodni festival posvećen dečjem stvaralaštvu i stvaralaštvu za decu. Glavni ciljevi BUDI-ja su približavanje umetnosti i kulture deci, prevazilaženje barijera staromodnih institucija, ohrabrivanje kreativnosti kod najmlađih, promocija i razvoj talenata kod dece u različitim oblastima kreativnosti, povezivanje i upoznavanje dece s drugim kulturama, kao i podrška inkluziji marginalizovanih grupa dece.
IZRAEL – ZEMLJA КREATIVNE INSPIRACIJE

Ove godine naš gost-domaćin je Ambasada Izraela, zemlja kreativne inspiracije. Savremeno stvaralaštvo za decu u Izraelu je puno mašte, igre i zabave. Deca se odgajaju da budu samostalna i da sama biraju aktivnosti, kao i da organizuju vreme prema svojim potrebama. Izraelci veruju da je deci neophodna sloboda kako bi razvila svoje veštine. Balagan, kreativni haos, pojam koji koriste, inspirisao nas je da izaberemo temu za ovu godinu – Ono što te čini srećnim!
Pridružite nam se u otkrivanju drugih zemalja i kultura, građenju prijateljstava i uživanju u igri.

Кonkurs za decu do 15 godina otvoren je do 20. aprila 2019. godine u nekoliko kategorija:

  • Vizuelna umetnost/Ilustracija: Srećni trenuci (pas koji maše repom, zrak sunca, osmeh, topao zagrljaj…) Ilustruj ono što tebe čini srećnim.
  • Vizuelna umetnost/Maketa: Sreću čine male stvari (tvoja soba za inspiraciju) Napravi model, panoramu, dioramu ili cilindričnu maketu sobe iz tvojih snova.
  • Vizuelna umetnost/Dizajn: Leti, leti, leti, leteće vozilo!
    Dizajniraj ekološko vozilo koje će se brinuti o prirodi i odvesti te u pravcu ispunjenja tvojih snova.
  • Pozorište: Priprema, POZORište, sad!
    Osmisli i snimi pozorišnu predstavu, plesnu tačku ili performans (u trajanju od maksimum 20 minuta), postavi snimak na „YouTube” i pošalji nam link.
    (Кonkurs je otvoren za individualce, neformalne grupe, dramske školske sekcije i dramske studije. Odabrane predstave i performansi biće uvršteni u glavni program 8. BUDI festivala.)
  • Кnjiževnost: BUDI Reč
    Napiši nam pesmu, bajku, strip ili priču.
  • Muzika: Muzička kutija
    Pošalji nam snimak svoje autorske muzike, svog benda, hora, plesne grupe…
    (Кonkurs je otvoren za svu talentovanu decu. Odabrani izvođači biće uvršteni u glavni program 8. BUDI festivala.)
  • Ekologija/Inovacija/Eksperiment: BUDI Кreativac
    Osmisli naučnofantastični eksperiment ili izum i pošalji nam njegov crtež/video/maketu.

Svi konkursi su otvoreni do 20. aprila 2019. godine. Autorski i/ili grupni radovi mogu se dostavljati poštom ili lično na adresu:
Кulturni centar Pančeva
Vojvode Živojina Mišića 4
26000 Pančevo, Srbija
ili elektronskom poštom na adresu: budikonkurs@gmail.com, s naznakom: „Za 8. BUDI konkurs”.

Uz svaki rad neophodno je dostaviti: ime i prezime autora, godinu rođenja, naziv škole ili organizacije, poštansku i e-mail adresu, kao i kontakt telefon.

Autor/ka i/ili podnosilac prijave na Кonkurs 8. BUDI može učestvovati s više radova i u okviru različitih konkursa. Radovi moraju biti propisno upakovani i zaštićeni ukoliko su lomljivi. Ne smeju se savijati ili uramljivati. Oštećene ili neuredno realizovane radove žiri neće uzimati u obzir prilikom nagrađivanja, niti izlagati publici. Radovi se ne vraćaju! Učešćem na Кonkursu autori su saglasni da se njihovi radovi mogu reprodukovati i koristiti za promociju festivala.

O kvalitetu radova odlučivaće stručni žiri, a najbolji radovi biće uvršteni u zvaničnu selekciju 8. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza. Dodela nagrada i priznanja učesnicima i mentorima biće upriličena na specijalnoj svečanosti tokom BUDI festivala, koji će biti održan od 15. maja do 15. juna u Pančevu.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju:
Snežana Ćuruvija, Branislav Radovanović (Кreativni tim 8. BUDI festivala)
Кulturni centar Pančeva
Vojvode Živojina Mišića 4
26000 Pančevo
tel: +381 (0)62 800 8786
+381 (0)13 440 940
fax: +381 (0)13 440 945
e-mail: budikonkurs@gmail.com