Home [konkursi] STAŽIRANJE U NARODNOJ SKUPŠTINI 2007 / 2008

STAŽIRANJE U NARODNOJ SKUPŠTINI 2007 / 2008

47
0

seminar.jpegStažiranje u Narodnoj skupštini nudi vam priliku za svakodnevno učenje i razvoj, rad u dinamičnom i stimulativnom okruženju. Praksa počinje početkom novembra 2007. godine i trajaće 12 meseci. Ukupno 20 odabranih studenata će obavljati praksu 40 sati nedeljno, radeći u poslaničkoj grupi, odboru ili odeljenju Službe….

shodno njihovom interesovanju i raspoloživim kapacitetima. Za vreme stažiranja, studentima će se biti pokriveni troškovi prevoza i toplog obroka.

Diplomirani studenti nakon uspešno obavljene prakse dobiće potvrdu o obavljenom stažiranju, čime stiču pravo polaganja državnog ispita, a svi dobijaju Sertifikat o stažiranju potpisan od strane predsednika Narodne skupštine i predstavnika OEBS i Konrad Adenauer.

Stažiranje u Narodnoj skupštini Republike Srbije pružiće mladim stručnjacima priliku da rade sa narodnim poslanicima, članovima skupštinskih odbora, kao i zaposlenima u Službi Narodne skupštine i pomognu u istraživanju i obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Ovakav rad predstavlja mogućnost za sticanje korisnog iskustva i znanja o radu Skupštine i razvoju demokratskih institucija.

Obaveze odabranih studenata u zavisnosti od profila i dogovora sa mentorom bi bile: istraživačko-analitički poslovi, izrade komprativnih analiza, pomoć u organizaciji događaja, praćenje rada odbora i odeljenja, međunarodnih aktivnosti i zakonodavno-pravnih poslova prisustvo sastancima, prikupljanje podataka, pravljenje i ažuriranje baza, vođenje zapisnika, pisanje dopisa, itd.

Ako ste dinamični, komunikativni, organizovani i timski orijentisani, spremni da učite i radite, a posedujete dobru volju, imate odlično znanje stranih jezika i rada na računaru, apsolventi ste, diplomirani studenti (ne duže od 6 meseci) ili postdiplomci fakulteta društveno-ekonomskog usmerenja PRIJAVITE SE ! U skladu sa principima jednakih mogućnosti, za prijavu se posebno ohrabruju žene, pripadnici nacionalnih manjina, kao i osobe sa invaliditetom.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Heleni Arsenijević, savetniku za ljudske resurse na telefon 302 61 81 svakog radnog dana od 10.00 do 14.00 ili na e-mail adresu: helena.arsenijevic@parlament.sr.gov.yu.

Formular za prijavu možete preuzeti sa sajta Narodne skupštine Republike Srbije. Popunjeni formular zajedno sa motivacionim pismom i dve preporuke profesora sa matičnog fakulteta neophodno je poslati na adresu Narodne skupštine, Kralja Milana 14, Odeljenje za ljudske resurse, sa naznakom ''za program stažiranja'' ili na e-mail adresu: ljudskiresursi@parlament.sr.gov.yu.

Rok za podnošenje prijava je 24. septembar 2007. godine, a kontaktirani će biti samo oni koji uđu u uži izbor.

Prijave poslate posle ovog datuma neće biti uzete u razmatranje!!!