Home [njuz] Kids Film fest od 22. do 28. oktobra

Kids Film fest od 22. do 28. oktobra

52
0

kids_festTreći Dečiji filmski festival KIDS FEST održaće se od 22. – 28. oktobra 2007. u Domu Sindikata u Beogradu. Festival se ove godine održava od 01. do 07. oktobra u Novom Sadu i revijalno u Subotici. Ovaj jedinstveni dečiji festival prikazaće neka od najuzbudljivijih filmskih ostvarenja za decu.

 Festival će otvoriti film “Agi i Ema”, reditelja Milutina Petrovića. Premijerni program donosi film „Duboko u šumi“ reditelja Zorana Radonjića iz Republike Srpske, „Princ od papira“ Marka Kostica, indijski film „Mali slikar iz Radžahstana“, kao i nastavke avantura –„Divlji dečaci 3”, „Otkačene klinke i ljubav”, „Rendžeri u Indiji”.. Značajno filmsko ostvarenje je „Arktička priča” o životu kitova i morževa u produkciji Nacionalne Geografije koji je sniman 7 godina.

Decu tokom 7 festivalskih dana tradicionalno očekuje veliki broj radionica. Paviljoni stranih zemalja, veliki broj organizacija i umetnika vodiće ih kroz igru i maštu u nova zanimanja, kulture, umetnosti, kreativne zanate… Filmske radionice predvodiće grupa koja će svoja prva iskustva steći na Filmskom Festivalu Srbije, čiji će filmovi biti prikazani u premijernom programu. Očekuje se gostovanje naših poznatih umetnika iz sveta filma koji će raditi sa decom koja žele da se upoznaju sa filmskim stvaralaštvom. Sve radionice su besplatne i otvorene za decu koja u njima žele da učestvuju.

Reprizni filmski program obuhvatiće dečija ostvarenja prikazana tokom protekle godine kao što su Šrek 3, Ples malog pingvina…Velika nagradna igra i ove godine obradovaće decu maštovitim i vrednim poklonima, kompjuterima, foto aparatima, biciklima…

KIDS FEST je namenjen deci koja pohadjaju osnovnu školu. Podršku festivalu  pružaju  Ministarstvo kulture i Ministarstvo obrazovanja, Grad Beograd, kao i Savez učitelja Srbije i Savez učitelja Beograda.

WWW.KIDS-FEST.COM