Home [akcija] STUDENTI FONA TREĆI NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U REŠAVANJU STUDIJE SLUČAJA U BUDIMPEŠTI

STUDENTI FONA TREĆI NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U REŠAVANJU STUDIJE SLUČAJA U BUDIMPEŠTI

71
0

timfonStudenti Case Study Club-a FON-a: Nemanja Ličinić, Ana Jaćimović, Nemanja Bošković i Tamara Mitić Jovanović pod mentrostvom prof. dr Vesne Damnjanović i Ivane Ilić osvojili su treće mesto na međunarodnom takmičenju u rešavanju studije slučaja Solvers Cup 2017 u Budimpešti u Mađarskoj. Međunarodno takmičenje održalo se u periodu od 14. do 18. septembra 2017.godine. Učestvovalo je ukupno 12 univerziteta i 48 studenata sa tri kontinenta.

Studenti su rešavali studiju slučaja 32 sata za kompaniju NNG, koja je lider u sistemima za navigaciju. Zadatak studije slučaja odnosio se na buduće strategije rasta kompanije.

Naši studenti su pobedili u prelimenarnoj rundi timove: London School of Economics and Politics iz Velike Britanije, Međuanrodni tim i American University of Beirut iz Libana. U finalu takmičenja nastupali su zajedno sa Corvinas Univezitetom iz Mađarske i Cologne Univerzitetom iz Nemačke. Pobednik takmičenja bio je tim Cologne Univerziteta iz Nemačke, drugo mesto pripalo je domaćinima Corvinus Univerzitetu.  Pored njih na takmičenju su učestvovali: Imperial College London iz Velike Britanije, St. Gallen Univerzitet iz Švajcarske, Calgary Univerzitet iz Kanade, Babes Bolyai Univerzitet iz Rumunije, Charles Univerzitet iz Češke Republike i Innsbruck Univerzitet iz Austrije.

Studenti FON-a pohvaljeni su za odlično razumevanje problema, predlog inovativnih rešenja, timsku povezanost članova, pripremu za odgovore na pitanja žirija kao i strateški pristup razumevanja industrije.

Pored rukovodstva FON-a, finansijsku podršku studentima pružile su kompanija Philip Morris International, kao i Vladi Republike Srbije.