Globalno selo –internacionalno leto u Beogradu

0

global volunteerLeto sa sobom donosi mnoštvo putovanja i država, muziku raznih krajeva, ukuse iz mnogih delova sveta i ljude iz zemalja koje možda niste posetili do sada. Ali gde naći sve to na jednom mestu?

Događaj pod nazivom ,,Globalno selo u Beogradu”, u organizaciji najveće studentske organizacije na svetu AIESEC – Lokalne kancelarije Metropolitan,održaće se u subotu, 24.06. u periodu od 16h do 18h u Studentskom parku!

 

Ukoliko želite da upoznate kulturu Francuske, Brazila, Tunisa, Turske i Vijetnama, a da ne napuštate Beograd, ovo je savršena prilika za to! Volonteri iz ovih zemalja, koji u Srbiji volontiraju na raznim projektima u kompanijama, startapovima i vrtićima, će predstaviti tradiciju, običaje, kulturu svojih zemalja i omogućiti Vam da vidite sve čari njihovih rodnih mesta.

Ovaj događaj oživljava ideju da je ceo svet zapravo jedno veliko, globalno selo i inspiriše nas da razumemo i cenimo jedinstvenost i različitost među nama i da na taj način damo pozitivan doprinos našem društvu. Živeti raznolikost jeste jedna od glavnih ideja AIESEC-a i putem ovog događaja ljudi imaju mogućnost da osete kako je to živeti negde drugde, van Srbije, kakve običaje imaju drugi, kako razmišljaju, po čemu smo slični, a po čemu se razlikujemo.

AIESEC praktikanti trenutno rade u vrtićima i školama sa našom decom na razvijanju znanja stranog jezika, tolerancije i razumevanja, na komunikacionim veštinama i na inkluziji dece u društvo, ali među njima ima i inostranih praktikanata iz različitih kompanija koje su podržale ovaj vid praksi studentske organizacije AIESEC. Kao organizacija, AIESEC godišnje dovede na praksu oko 400 studenata, a pošalje oko 150 naših studenata koji se nakon tog putovanja vraćaju u Srbiju savršeno spremni za tržište rada i započinjanje karijere u našoj zemlji, sa novim i veoma vrednim iskustvom, znanjima i poznanstvima.

Svi su pozvani da dođu i budu deo internacionalne atmosfere i duha koji stvaraju mladi, ambiciozni studenti iz svih krajeva sveta! Dodatne informacije mogu se dobiti pisanjem na mejl: prakse.aiesec@gmail.com .

Previous articlePOZIV ZA UČESNIKE: Omladinska razmena – Hart4Art 06th-17th August 2017, Španija
Next articlePrijave za članstvo najvećeg i najstarijeg studentskog pokreta na svetu su otvorene!