Home [akcija] Prijave za članstvo najvećeg i najstarijeg studentskog pokreta na svetu su...

Prijave za članstvo najvećeg i najstarijeg studentskog pokreta na svetu su otvorene!

71
0

AIESEC nacionalna konferencijaStudentska organizacija AIESEC otvorila je prve prijave za članstvo u ovoj godini i pored poznanstava, druženja i iskustava – znanja koja članovi dobijaju su znanja poput: rad u timu, prodaja, marketing, odnosi s javnošću, projektni menadžment, prezentacione veštine, rad u različitim okruženjima i sa različitim ljudima, razvijanje stranog jezika (najčešće engleskog, ali i mnogih drugih) i još mnogo toga. Lični razvoj jeste nešto na čemu se potencira i definitivno je nešto što izdvaja ovu organizaciju od drugih.

 

Još davne 1948. godine, grupa mladih studenata se ujedinila, uvidevši da ne želi da se događaji poput svetskih ratova ponove, da se diskriminaciji treba stati na put, da smo svi – bez obzira na pol, veru, nacionalnost, poreklo, kulturu, bilo kakvo opredeljenje – ustvari jednaki i da se mora težiti miru i ispunjenju ljudskog potencijala. Već 69 godina, danas u preko 124 država, studentska organizacija AIESEC, zarad svoje misije, veruje mladima i pruža im prilike stavljajući ih u izazovne situacije i pružajući internacionalne prakse. AIESEC veruje da, ako se svaka osoba na svetu lično i profesionalno usavršava, ako pozitivno utiče na sebe i druge, onda se tako može pozitivno promeniti i čitav svet.

Sada, kada nam samo fakultetska diploma ne može garantovati sigurno zaposlenje, neophodno je usavršavati se sa više strana i bolje istražiti svoje veštine, kako bi se te iste mogle iskoristiti na pravi način. Ono što je osnova AIESEC-a u čitavom svetu jeste rad u timu ljudi. Svaki član uči kako da radi sa drugima, kako da zajednički donose odluke i neguju timski duh. Kasnije, kako više rade na sebi, članovi mogu biti vođe timova i predvoditi grupu ljudi, radeći na njihovom ličnom razvoju.

Glavni pokretač AIESEC-a su internacionalne prakse, i sve ono što se dešava i što postoji u jednoj AIESEC kancelariji jeste kako bi se te prakse omogućile: da što više srpskih studenata ode na inostranu praksu i da što više inostranih studenata dođe u Srbiju na praksu. AIESEC razvija buduće generacije lidera i povezuje ih sa kompanijama i nevladinim organizacijama, a da bi to uspelo, postoje sektori za dolazeće prakse, odlazeće prakse, prodaju, odnose s javnošću i marketing, odnose sa institucijama, finansije i ljudske resurse.

Do sada, ostvareno je više od 480.000 završenih volonterskih i stručnih razmena, za čije sprovođenje su zaduženi mladi lideri koji veruju da svet može postati bolje mesto za život, a Alumni AIESEC-a su danas mahom na uspešnim pozicijama u poslovnom svetu, jer su, paralelno sa studijama, razvili svoje snage i sposobnosti, otkrili i izbrusili svoje talente i naučili kako da ih iskoriste.

Još jednom – prijave za nove članove su otvorene do 5. jula i nalaze se na linku ovde.