Home [treninzi] Otvorena pozorišna radionica

Otvorena pozorišna radionica

29
0

Otvorena pozorisna radionica1Radionica je namenjena svima koji žele da kroz pozorišne vežbe prođu simulirane situacije i stanja kroz koje su prolazili migrantkinje i migranti na svom putu izbeglištva. U radionici ćete imati prilike da iskusite pozorišne vežbe iz različitih pozorišnih škola, kao i vežbe koje su kreirane samo za ovu radionicu. Radionicu vodi Ivana Inđin, pozorišna umetnica i edukatorka u oblasti umetnosti za društvenu transformaciju.

Radionica će se održati u utorak 20. septembra u 17h u Domu B-612 (Jevrejska 9, Novi Sad)

 

Radionica će se održati u sklopu projekta Exhale Exile, koji nastoji da „osvetli“ izbeglički put, uključujući različite vidove represije, marginalizacija i agresija prema ženama migrantkinjama. Putem niza javnih događaja grupa okupljena oko projekta Exhale Exile želi da učini vidljivim specifične situacije, ali i opšte tendencije koje se tiču prirode izbeglištva a koje najčešće podrazumevaju manipulaciju, agresije, predrasude, zlostavljanja, zloupotrebe, eksploataciju, diskriminaciju… sa posebnim fokusom na položaj žena.

Za radionicu je potrebno da dođete obučeni za sve vremenske prilike u obući u kojoj možete udobno i dugo da se krećete, i donesete tri stvari koje biste poneli sa sobom u situaciji da morate da krenete u izbeglištvo.

Projekat Exhale Exile je podržan od Rekonstrukcija ženskog fonda.